S-a schimbat prețul benzinei și motorinei în acest weekend

S-a schimbat prețul benzinei și motorinei în acest weekend

În ultimele zile motorina s-a ieftinit cu 12 bani, iar benzina cu 4 bani/l în stațiile OMV și Petrom.

Liderul pieței de distribuție carburanți a ieftinit foarte mult prețurile recent. Acest lucru se întâmplă cu o zi înaintea intrării în vigoare a embargoului impus de UE importului de produse petroliere rusești, motorina fiind vândută cu 5 bani/l, după ce în zilele precedente scăzuse prețul benzinei cu un ban/l, iar cel al motorinei, cu 2 bani/l.

În plus, și Lukoil a redus sâmbătă prețul combustibilului diesel cu 3 bani/l, conform profit.ro. De asemenea, motorina s-a ieftinit cu 12 bani/l, iar benzina cu 4 bani/litru în stațiile OMV și Petrom, după ce în cele 2 săptămâni s-au scumpit cu 24 și 29 de bani/litru.

Motivul este volatilitatea ridicată de piața țițeiului și carburanților. Mai mult decât atât, în ultimele 10 zile cotația petrolului Brent a scăzut de la 88 de dolari pe baril la aproximativ 80 de dolari/baril, dar este în continuare superioară celei de la începutul anului.

Amintim că la finalul anului trecut guvernul Ciucă a decis supraimpozitarea profiturilor companiilor din sectorul de petrol şi gaze, așa că Petrom spune că nu va plăti contribuția de solidaritate pentru anul trecut, potrivit playtech.ro.

Comenteaza