Video S-a retras gigantul auto care trebuia să preia integral Tetarom V Luna? Ce spune Alin Tișe

S-a retras gigantul auto care trebuia să preia integral Tetarom V Luna? Ce spune Alin Tișe
| Foto: profit.ro

Clujul ar putea deveni al treilea județ din România unde se produc mașini, după Argeș și Dolj. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat, la începutul lunii februarie, intenția unei companii din domeniul automotive de a ocupa integral parcul Tetarom V din comuna Luna.

Liderul forului administrativ județean a afirmat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) că, de la anunțul său privind interesul investitorului, n-au mai existat contacte între cele două părți.

„Noi am pregătit în buget, pentru doi ani consecutivi, aproximativ 5 milioane de euro pentru a continua proiectul de la Luna. Au fost mai mulți investitori care au venit, au văzut terenul și am discutat îndeosebi pe partea de componente auto. Ultimul investitor care a fost pe partea de baterii auto pentru mașini electrice a avut interes, iar noi am fost deschiși.

Continuăm acolo investiția. În anul acesta nu am prins decât o parte din bani și vom continua în anii următori. Dacă există interes și un plan de afaceri bine stabilit din partea unui investitor, și noi vom contribui cu o sumă mult mai mare și vom investi în infrastructură.

Deci, Parcul Tetarom V va continua, urmează să vedem cum evoluează și interesul față de această zonă. Ultima dată când au fost interesați (gigantul auto – n.red.) a fost și anunțat public. Din acel moment, cu acel investitor nu s-a mai discutat. Urmau să-și facă un plan de afaceri, o schemă de ajutor de stat, erau într-un proces de pregătire pentru a lua decizia finală”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

În schimb, potrivit șefului județului Cluj, există foarte multe alte firme care se interesează de acele terenuri. „Acum sunt diverse forme de a face afaceri și sunt societăți care preferă să ia un teren în care să investească conform obiectului de acitivtate și să nu mai aștepte după autorități”, a explicat Tișe.

Skoda ar putea fi mega-investitorul care preia integral Tetarom V

Numele investitorului este cel al companiei Skoda (parte a grupului VAG), conform datelor din piața auto, citate de ZF.

Cei de la Skoda au mai fost intresați de România și în 2018-2019 pentru deschiderea unei uzine, doar că la vremea aceea, decizia iniţială a fost aceea de a investi în Turcia.

Volkswagen (grupul din care face parte și Skoda) a renunţat ulterior la Turcia pe fondul evoluţiei regiunii, iar pandemia din 2020 a scos din discuţie orice investiţie nouă.

Comenteaza