S-a făcut! Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Țiriac Leasing de către Banca Transilvania

S-a făcut! Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Țiriac Leasing de către Banca Transilvania
| Foto: contact@vladispas.ro - Depositphotos.com

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Banca Transilvania SA (BT) intenționează să preia Țiriac Leasing IFN SA.

Banca Transilvania SA este parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, care include și o serie de societăți comerciale și instituții financiare nebancare. Grupul Banca Transilvania oferă o gamă variată de servicii financiare, incluzând servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de investiții financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar, microfinanțare și factoring.

Banca Transilvania SA oferă clienților săi, persoane fizice sau juridice, produse și servicii bancare, în conformitate cu autorizația emisă de Banca Națională a României. De asemenea, Banca Transilvania SA este listată la Bursa de Valori București începând cu anul 1997.

Țiriac Leasing IFN SA este o instituție financiară nebancară ce activează pe piața serviciilor financiare, prin acordarea de finanțare pentru autovehicule (preponderent) și echipamente, prin leasing financiar și, într-un volum foarte redus, prin credit.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața din România sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal, potrivit unui comunicat transmis ZIUA DE CLUJ.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Comenteaza