Rusia ar putea interzice importul de maşini dacă Occidentul îi impune noi sancţiuni

Rusia ar putea interzice importul de maşini dacă Occidentul îi impune noi sancţiuni
Mocova ar putea consolida sancţiunile impose Occidentului prin instituirea unui embargo asupra importurilor de maşini, între altele, dacă Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) impun sancţiuni suplimentare Rusiei.

Din cauza confruntării cu privire la Ucraina, Occidentul a impus Moscovei sancţiuni, vizând inclusiv sectoarele financiar şi energetic, introducând numele a zeci de ruşi apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin pe liste de sancţiuni, scrie ziarul de afaceri Vedomosti în ediţia de luni, citat de site-ul Moscow Times.

Vehiculele importate au reprezentat 27% din vânzările de automobile în prima jumătate a lui 2014, 46% din vânzările de camioane şi 13% din cele de autobuze, potrivit Vedomosti.

Rusia, care dezminte acuzaţii potrivit cărora înarmează rebelii proruşi din estul Ucrainei, ar putea interzice parţial sau în înregime importurile de maşini, scrie ziarul de afaceri, citând surse. Eventualul embargo nu se va aplica, însă, producţiei în Rusia a firmelor Ford, Volkswagen, Ford Renault, Toyota şi Hyundai Motor Co, toate având instalaţii de producţie pe teritoriul rusesc, potrivit publicaţiei.Vedomosti precizează că propuneri de noi măsuri i-au fost trimise deja lui Putin, dar că încă nu s-a adoptat nicio decizie cu privire la pegătirea unor noi sancţiuni. Noi restricţii comrciale sunt posibile, în eventualitatea în care Occidentul impune noi sancţiuni Moscovei, potrivit publicaţiei economice.

Rusia a impus un embargo anumitor importuri agricole din UE, Statee Unite, Australia, Canada şi Norvegia.

Sursa citată de Vedomisti a mai declarat că Guvernul rus ar putea să introducă măsuri de protecţie în industriile aeronautică, a construcţiei de nave şi auto.

 

Comenteaza