Rezultatul unui proiect european: din 400 de șomeri, 21 s-au angajat

Rezultatul unui proiect european: din 400 de șomeri, 21 s-au angajat
Patru sute de şomeri din judeţele Sălaj şi Cluj au beneficiat de cursuri de specializare şi perfecţionare, alături de consiliere vocaţională şi profesională pentru a se putea reintegra mai uşor pe piaţa muncii.

Consilierea a avut loc în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, implementat în perioda 2010-2012, de RCS Consulting, în parteneriat cu agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din cele două judeţe şi cu Primăria Gherla, arată evz.ro.

Potrivit datelor prezentate joi, la Zalău, de Steluţa Racolţa, managerul proiectului, proiectul s-a derulat şi în judeţul Cluj, numărul total de beneficiari fiind 400 de şomeri sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 125 din Sălaj şi 275 din judeţul învecinat, fiecare dintre aceştia urmând un pachet format din două cursuri - unul de specializare şi altul de perfecţionare într-o competenţă complementară ocupaţiei în care s-a specializat.


Cursurile au avut loc atât la Zalău, cât şi la Cluj-Napoca, pentru ocupaţii precum manager de proiect, expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene, asistent manager sau lucrător social.

"Dintre cei care au beneficiat de activităţile din cadrul proiectului, 21 au reuşit să se angajeze, cinci dintre aceştia fiind din Sălaj. Am constat, cu bucurie, că mulţi dintre ei lucrează în ocupaţiile dobândite în urma acestor cursuri", a precizat, joi, la conferinţa de presă de închidere a proiectului, Steluţa Racolţa.

Managerul proiectului a subliniat însă şi dificultăţile de care a avut parte în implementare, în ceea ce priveşte rambursarea greoaie a fondurilor europene, beneficiarul fiind nevoit să contracteze trei credite pentru a duce proiectul la bun sfârşit.

 

Comenteaza