Reţelele de apă şi canalizare din Dej şi Gherla, reabilitate pe bani europeni, lucrările au fost recepţionate azi

Reţelele de apă şi canalizare din Dej şi Gherla, reabilitate pe bani europeni, lucrările au fost recepţionate azi
Lucrările de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din Gherla şi Dej au fost recepţionate astăzi, anunţă Compania de Apă "Someş" SA. Lucrările fac parte din cel mai costisitor contract finanţat cu bani europeni în Cluj, derulat de CAS-SA, care urmăreşte modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canal din mai multe oraşe din Cluj şi Sălaj.

Recepţia tehnică finală vizează reabilitarea, modernizarea şi extinderea infrastructurii de alimentare cu apă şi de canalizare din Gherla şi Dej, într-unul dintre cele 14 contracte de lucrări derulate de CAS-SA, care compun proiectul finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu în Cluj şi Sălaj. Contractul a constat în special în înfiinţarea a 7,4 de kilometri de noi reţele de apă şi 11,2 kilometri de reţele noi de canalizare, dar şi reabilitarea a 31,5 kilometri de reţele de apă şi 6,1 kilometri de reţele de canalizare, din cele două localităţi. Contractul a avut o valoare de 21,09 milioane de lei, derulat în 11 luni.

Contractul a facut parte din proiectul major de investiţii finanţat prin POS Mediu, în valoare totală de 196,9 milioane de euro.

 

Etichete
Comenteaza