Reţelele de apă din Zalău, reabilitate de operatorul de apă din Cluj pentru 24 milioane de lei

Reţelele de apă din Zalău, reabilitate de operatorul de apă din Cluj pentru 24 milioane de lei
Contractul de modernizare a reţelelor de apă şi canal în Cluj şi Sălaj, finanţat prin cel mai mare contract pe bani europeni din istoria Clujului, este finalizat oficial astăzi la Zalău, cu ceremonia de recepţie finală a lucrărilor.

Proiectul este derulat de Compania de Apă "Someş" în ambele judeţe şi este cofinanţat de UE prin Fondul de Coeziune in cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu. Contractul de reabilitare a reţelelor de apă potabilă din Zalău a avut o valoare de 24 milioane lei, lucrările s-au desfăşurat în perioada 31 Decembrie 2008 - 31 Decembrie 2010 şi au constat în extinderea reţelei de apă a municipiului cu 10,6 km pe 19 străzi, înlocuirea a 2,6 km reţele de apă pe 9 străzi precum şi în înfiinţarea de 12,9 km de noi reţele de canalizare pe 30 străzi şi înlocuirea a 7,6 km de canal pe 23 străzi. Prin contract s-au mai realizat 416 branşamente de apă noi şi 1.147 racorduri de canalizare noi precum şi 400 cămine de apometre, 26 cămine de vane şi 458 cămine de vizitare şi de racord. Totodată s-au reabilitat 130 branşamente existente, 276 racorduri de canal şi 458 cămine de vizitare şi de racord, arată CAS-SA.

Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei potabile şi canalizare în municipiul Zalău face parte din cadrul proiectului major de investitii "Extinderea si reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj", cofinanţat de UE, în valoare totală de 196,9 milioane euro. Contractorul lucrărilor din Zalău a fost compania ungară OMS Hungaria.

Etichete
Comenteaza