Reţeaua Winmarkt şi-a umplut spaţiile comerciale la Cluj

Reţeaua Winmarkt şi-a umplut spaţiile comerciale la Cluj
Gradul de ocupare pentru reţeaua de centre comerciale Winmarkt a crescut la 96,1%, conform proprietarului acesteia, grupul italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD).

„Provocările anului 2016 au fost acelea de a consolida mixul de chiriaşi prin creşterea procentului de retaileri internaţionali cu contracte pe durate de timp de peste cinci ani. 2016 a adus şi confirmarea tendinţei de creştere din ultimii ani, pe toate palierele, fie că e vorba de venituri, grad de ocupare sau număr de vizitatori.

Cel mai important a fost pentru noi întărirea relaţiilor cu partenerii noştri care, pe baza rezultatelor înregistrate în centrele comerciale Winmarkt, au continuat extinderea în reţeaua noastră, prin deschiderea de noi magazine, cum este cazul H&M la Ploieşti sau Pepco la Cluj şi Piatra Neamţ”, susţine managerul comercial Marius Ionescu.

„În 2017 ne propunem consolidarea portofoliului actual, pentru a fi pregătiţi în faţa oricărei schimbări a ambientului economic, astfel încât să obţinem în mod susţinut o creştere profitabilă a companiei şi veniturilor şi nu în ultimul rând analizarea oricăror oportunităţi care pot apărea”, a declarat  Carlo Barban, director general al Winmarkt. 
 
Anul trecut, o suprafaţă din centrul comercial Winmarkt Cluj din Mănăştur a fost închiriată de lanţul de magazine de îmbrăcăminte şi decoraţiuni interioare Pepco, cu 700 magazine în Polonia. Pepco deţine 80 de magazine în România, fiind controlat de holdingul sud-african Pepkor, cu o reţea de 3.000 de magazine în 13 state din Europa, Africa şi Australia.
 
Reţeaua Winmarkt, compusă din 15 centre comerciale aflate în 13 oraşe ale României, are o suprafaţă închiriabilă de 90.000 mp. Achiziţionată în 2008 de compania italiană IGD cu 182 de milioane de euro de la fondurile de investiţii Ivington Interprises şi Broadhurst Investments, Winmarkt este cea mai extinsă reţea de centre comerciale din România.

În 2010, casa italiană de brokeraj Intermonte a informat că IGD avea în intenţie să vândă o parte dintre activele din România, pentru 25 milioane de euro, şi să părăsească piaţa românească "pentru un preţ corect”, însă acest lucru nu s-a mai realizat.

Winmarkt are în proprietate 14 centre comerciale şi o clădire de birouri în Cluj-Napoca, Alexandria, Bistriţa, Brăila, Buzău, Galaţi, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Tulcea, Turda şi Vaslui.  Printre principalii concurenţii săi de pe piaţa clujeană se numără complexele comerciale Central, Sora, Platinia, Sigma, Ferdinand, dar şi marile centre Iulius Mall sau Vivo.
 
Rezultate grup Winmarkt
(2016)
 
Venituri din chirii............8,9 mil. euro 
Profit brut.....................6,1 mil. euro
Profit net......................1,1 mil. euro
Dividende.....................2 mil. euro
Noi investiţii..................2,5 mil. euro
Grad ocupare................96,1% 
Trafic...........................31,3 mil. vizitatori 

Comenteaza