Restricțiile din magazinele de bricolaj au lovit în afacerile Sanex

Restricțiile din magazinele de bricolaj au lovit în afacerile Sanex
Societatea din Cluj a sistat fabricația de produse sanitare acum 15 ani | Foto: Wall Street

Producătorul de plăci ceramice Sanex Cluj a încheiat primul trimestru cu vânzări în creştere, începutul de an compensând scăderile aduse de lunile martie şi aprilie.

Directorul general al Sanex, Petrişor Grindeanu, a relatat că la începutul stării de urgenţă, business-ul şi vânzările au fost afectate, conform ZF. Totuși, măsurile implementate pentru protecţia angajaţilor, impactul stării de urgenţă a fost substanţial redus, astfel că fabrica nu şi-a oprit în totalitate producţia, ci doar specific, în funcţie de nivelul stocurilor.

„În primele trei săptămâni ale stării de urgenţă, o parte din partenerii noştri au început să resimtă efectele limitărilor impuse şi acest lucru s-a transpus şi în vânzări. Restricţiile de circulaţie şi limitarea traficului de clienţi în marile reţele de bricolaj au determinat reducerea vânzărilor la începutul crizei medicale.

Astfel că în lunile martie şi aprilie am înregistrat scăderi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Primul trimestru s-a încheiat însă bine, cu o uşoară creştere faţă de anul trecut, datorită începutului foarte promiţător din 2020”, spune Grindeanu.

Societatea clujeană a înregistrat anul trecut afaceri de 128 de milioane de lei, cu un profit de numai 0,3 milioane. Compania este controlată de grupul austriac Lasselsberger.

 

 

Comenteaza