Reprezentanţă Goodyear la Cluj GALERIE FOTO

Reprezentanţă Goodyear la Cluj GALERIE FOTO
Compania Goodyear Dunlop Tires (GDT) şi partenerul său din România, Frontier International Group (FIG), vor extinde joi lanţul de franciză Premio cu un centru de profil la Cluj-Napoca, au anunţat reprezentanţii acestora.
“Importanţa extinderii Premio în România este dată atât de nivelul ridicat de investiţie, cât şi de standardul european impus pe piaţa românească a service-ului şi retailului cu anvelope”, au precizat aceştia. La eveniment va participa atât conducerea GDT România, cât şi cea a FIG. “Centrul de pe strada Alexandru Vaida-Voievod va ocupa o suprafaţă de 1.000 mp şi va comercializa anvelope, accesorii şi piese auto, iar partea de service va avea cinci rampe de lucru. Valoarea iniţială a investiţiei a fost de 160.000 de euro, la care se va adăuga o sumă consistentă alocată în aparatura ultraperformantă”, a menţionat reprezentantul FIG, Izabella Ghiţă, pentru ZIUA de CLUJ.

Reţeaua naţională Frontier este formată din 10 asemenea centre, cel mai important fiind cel de la Suceava, o investiţie de 2 milioane de euro. Mai multe divizii ale grupurilor Goodyear şi Dunlop din Europa, Japonia şi SUA au fuzionat prin intermediul unei alianţe, luând naştere şase noi companii, printre care şi GDT, care se ocupă de distribuţia de anvelope în Europa. Dunlop dispune de centre de dezvoltare pe continentul european la Hanau (Germania), Birmingham (Anglia) şi Montlucon (Franţa). Grupul Goodyear are 57 de fabrici în 23 de ţări, 69.000 de angajaţi şi a înregistrat anul trecut venituri de 16,3 miliarde de dolari.

Toamna centrelor de anvelope

Compania Nexxon Târgu-Secuiesc a anunţat în septembrie că a cumpărat centrul de anvelope din Sânnicoară al societăţii Profile Distrityre, investiţia sa de 2 milioane de euro vizând extinderea pe piaţa internă. Centrul constă într-o  clădire de 2.500 mp şi un teren de 9.000 mp. Unitatea deserveşte judeţele Cluj, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Sălaj.


Cauciucuri de iarnă opţionale

Şoferii vor fi verificaţi dacă şi-au montat anvelope de iarnă doar din noiembrie 2011, conform ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu. Aceasta s-a întâlnit cu reprezentanţi ai patronatelor şi ai sindicatelor în domeniu, convenind modificarea ordonanţei cu privire la echiparea de iarnă a maşinilor, care iniţial trebuia să intre în vigoare din 2010.



Comenteaza