Regrupare în pandemie. CFR vinde biletele de rapid, la Cluj, la preț de accelerat

Regrupare în pandemie. CFR vinde biletele de rapid, la Cluj, la preț de accelerat

Conducerea operatorului de stat a decis ca trenuri care merg de la Cluj-Napoca spre Târgu-Mureș sau Satu Mare, cu viteză și confort superioare, să aibă prețuri la nivelul fostului accelerat.

34 de trenuri Inter-Regio de la CFR Călători vor avea din 1 aprilie, tarife reduse la nivel Regio Expres (fostul accelerat), însă menţin viteza şi confortul pentru rangul InterRegio. Schimbarea tarifară a fost introdusă pentru a creşte accesibilitatea, conform noii strategii a companiei de stat.

„Trenurile transformate în RegioExpres (RE) vor avea în continuare același nivel de confort și facilități oferite de anterioarele trenuri IR. Practic, călătorii vor avea ocazia să călătorească la confort de IR la tarife mai mici, de tren Regio cu rezervarea locului. Se vor menține orele şi în mare parte staţiile de plecări/sosiri, fără scăderea vitezei de circulație”, conform operatorului național. 

Cele mai multe dintre cele 34 de trenuri au plecarea sau sosirea în Bucureşti, principalele relaţii deservite fiind Bucureşti – Craiova, Bucureşti – Galaţi, Bucureşti – Medgidia, Braşov – Bucureşti, Iaşi – Galaţi şi retur, Cluj-Napoca – Târgu Mureş şi Cluj-Napoca – Satu Mare sau Timişoara – Târgu-Mureş. Trenul RE umple golul dintre garniturile InterRegio (fostul rapid) şi Regio (fostul personal).

În februarie alte 25 de trenuri IR au fost transformate în Regio-Expres, reducerea tarifară fiind, pe unele rute, şi de 50%. Compania de stat a ieșit anul trecut pe pierdere cu 300 de milioane de lei, la jumătate față de cea bugetată la începutului lui 2020, de 680 de milioane. Principalii săi concurenți privați din România sunt Regio Călători, Transferoviar Călători, Regional SRL. 

Comenteaza