Record rezidențial în România. O firmă din Cluj lucrează pe 13 șantiere deodată

Record rezidențial în România. O firmă din Cluj lucrează pe 13 șantiere deodată
Șantierele de locuințe din România sunt mereu în căutare de meseriași

O companie clujeană de construcții a reușit să devanseze toate firmele din zona Bucureștiului care activează în sectorul rezidențial.

Top 5 constructori de șantiere rezidențiale din România consemnează la vârf o companie clujeană, urmată de alte patru din capitală. Criteriul folosit în realizarea acestui clasament este numărul de șantiere active identificate în ultimele șase luni pe platforma Victa.ro.

În total au fost identificate, la nivel național, 1.076 de companii care au cel puțin un șantier în desfășurare și care reprezintă lucrări rezidențiale private. Au fost analizate 3.545 de șantiere rezidențiale monitorizate în ultimele trei luni de către agenția de specialitate IBC Focus.

Prima poziție o ocupă Marc Edil Thermo (MET), cu 13 proiecte identificate în perioada analizată. MET este o societate clujeană specializată în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, înființată în 2017, care a semnat luna trecută un contract de reabilitare energetică a unui bloc de locuințe din cartierul Grigorescu, inițiat de municipalitate.

Aceasta este urmată în top de alte două companii cu câte opt proiecte: Palex Construcții Instalații și Terra Gaz Construct, ambele cu birourile în zona capitalei. Locurile 4 și 5 revin unor companii tot din București, cu câte șapte investiții anunțate în ultimele trei luni: Magnum Expert Building și Romco System.

Tehnologie multă, muncitori puțini

În condițiile lipsei acute de meseriași, societățile locale de construcții pun tot mai mult tehnologia la lucru. Dezvoltatorul clujean Someșul Cald Producție va concretiza două blocuri în comuna Baciu cu ajutorul unei echipe de șapte oameni. Constructorul Asa Cons Turda le va ridica prin ultima tehnologie europeană pentru elemente prefabricate, turnate la fața locului. Echipa va fi formată din inginerul de șantier, operatorul de macara și cinci muncitori.

VEZI Ansamblu din Baciu, ridicat cu numai cinci muncitori

Comenteaza