RCS & RDS vrea să preia clienții AKTA

RCS & RDS vrea să preia clienții AKTA

Consiliul Concurenței din România (CCR) supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de compania RCS & RDS în vederea înlăturării îngrijorărilor concurențiale identificate în contextul încheierii unor contracte de operare a rețelei de comunicații electronice cu AKTA Telecom, Digital Cable Systems (DCS) și ATTP Telecommunications.

În România, RCS & RDS este implicată  în furnizarea de servicii de comunicații electronice, precum: servicii de retransmisie a canalelor de televiziune prin cablu și DTH, servicii de acces la internet la puncte fixe, servicii de telefonie mobilă și telefonie fixă.

În urma analizei CCR, au rezultat anumite îngrijorări în ceea ce privește puterea de cumpărare a RCS & RDS pe piața canalelor de televiziune cu plată și concurența pe piața serviciilor de retransmisie a canalelor de televiziune și pe piața serviciilor de acces la internet la puncte fixe din România.

Angajamentele propuse de RCS & RDS pentru a elimina îngrijorările autorității de concurență prevăd modernizarea rețelelor preluate și menținerea prețurilor abonamentelor timp de trei ani pentru clienții preluați în urma acestei tranzacții. CCR a invitat persoanele fizice sau juridice interesate de concentrarea economică analizată să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de RCS & RDS până la 29 iunie.

În 2019, RCS & RDS a semnat un acord cu AKTA, cel mai mare jucător independent de pe pia­ța locală de cablu TV, care activează prin DCS și AKTA Telecom, în baza căruia va opera activele prin care sunt furnizate comunicații electronice către clienții rezidențiali. În acord sunt parte DCS și ATTP, conform Profit.

Contractele sunt încheiate pentru o durată inițială de trei ani, ce poate fi prelungită la opțiunea oricăreia dintre părți pentru alți trei ani. Sumele totale plătibile cu titlu de chirie sau de preț de RCS & RDS în temeiul acestor contracte sunt de maximum 77 milioane de euro, exclusiv taxa pe valoarea adăugată. RCS & RDS este controlată indirect de către Zoltan Teszari.

Comenteaza