Rambursări TVA de peste 970 de milioane de lei, în noiembrie

Rambursări TVA de peste 970 de milioane de lei, în noiembrie
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat rambursarea a peste 970 de milioane de lei în luna noiembrie, sumă aferentă deconturilor de TVA cu opţiune de rambursare.

Suma totală rambursată de ANAF este de 974,80 milioane de lei, iar în selecţia lunii au intrat, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la data de 9 octombrie, excepţie făcând deconturile de TVA aferente operaţiunilor de import soluţionate până la 26 octombrie. 

Din această sumă, 892,10 milioane de lei reprezintă deconturi cu compensare şi restituire, din care se compensează suma de 46,33 milioane de lei şi se restituie suma de 845,77 milioane de lei. Alte 50,81 milioane de lei merg pe deconturi cu compensare integrală, în timp ce 31,89 milioane de lei pe cele cu compensare parţială.

În cazul compensărilor totale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit plata efectivă a fost programată în două tranşe. Prima, în cuantum de 307,12 milioane de lei, se va da în 12 oiembrie, iar cea de-a doua, de 538,65 milioane de lei, va dfi acordată în 27 noiembrie.

Comenteaza