Rablele s-au pus la coadă, în Cluj. Şoferii s-au trezit cu noaptea-n cap VIDEO

Rablele s-au pus la coadă, în Cluj. Şoferii s-au trezit cu noaptea-n cap VIDEO
Coadă la centrul Remat din Cluj-Napoca. Azi a început a doua etapă a programului Rabla. Astfel, oamenii s-au trezit cu noaptea în cap în goana după tichete. Ca să nu mai fie scandal din cauza numărului mic de vouchere, în Cluj s-au primit de două ori mai multe tichete decât în prima etapă.

Zona din faţa centrului Remat a fost împânzită de autovehicule aduse de proprietari chiar şi de acum trei zile. Numărul mare de rable a încurcat până şi circulaţia.6

Proprietarii au venit la centru de la primele ore ale dimineţii, după ce nu au prins tichete în prima etapă. "Am ratat prima etapă", spune un şofer. "Maşina stă aici de vreo săptămână-două".

Unii proprietari mai nostalgici s-au desprins cu greu de maşinile lor. Gherasim Lobonţiu e unul dintre ei. "O am de 26 de ani", spune el. "E bună pentru drumurile noastre; am fost cu ea prin Ungaria, prin Cehoslovacia şi Turcia".

Preluarea maşinilor s-a făcut mult mai repede decât în prima etapă. "Deja într-o oră şi-un sfert s-au făcut 34 de maşini", spune directorul Remat Cluj, Mircea Ştef.

În total, în cele două etape ale programului rabla, judeţul Cluj a beneficiat de 580 de tichete, în timp ce fruntaşi au fost Vâlcea cu aproape 1500 de tichete şi judeţul Gorj cu 1400 de tichete. Administraţia Fondului de Mediu a împărţit la nivel naţional 17 mii de tichete pentru persoane fizice şi 3000 pentru firme şi instituţii. Un voucher valorează în acest an 6.500 de lei.

Reporter: Alin Golban
Operator: Lorant Ersek

 

Comenteaza