Proprietarul agenţiei de turism clujene excluse din ANAT se apără. Vezi ce invocă

Proprietarul agenţiei de turism clujene excluse din ANAT se apără. Vezi ce invocă
Proprietarul agenţiei de turism Universal Turism, exclusă în urmă cu două săptămâni din Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) se apără şi spune că firma a intrat în incapacitate de plată din vina fostului partener turc Suntimes Tours.


„Societatea Universal Turism pe care o conduc nu a intrat în incapacitate de plată din cauza că ar fi cheltuit banii clienților în alte scopuri, ci în principal pentru că vechiul partener turc Suntimes Tours a intrat în incapacitate de plată în iunie 2011 consumând suma de 294.665 euro din totalul trimis de noi în sezonul 2011, situaţie care reiese din litigiul cu numărul 507/25.11.2011 intentat de către Universal Turism SRL faţă de fostul partener turc", arată Florin Crişan, proprietarul Universal Turism. Acesta adaugă că existenţa acestui proces a fost comunicată conducerii ANAT. „În septembrie 2011 fostul nostru partener invoca faptul că Universal Turism SRL are debite către el şi aducea ca dovadă un fişier nesemnat şi neavizat, iar ANAT a făcut public acel fişier. A rămas să se stabilească în instanţă situaţia reală iar odată stabilită să o facem publică, dar fără nici un motiv real acest proces avizat de un avocat, un executor judecătoresc Casa de Insolvenţă Transilvania nu a fost făcut public", sublinază el.
Proprietarul Universal Turism spune că, în urma refuzului unei bănci de a prelungi o linie de credit ce ar fi ajutat agenţia de turism să finanţeze vacanţa câtorva zeci de turişti în Turcia la sfârşitul sezonului trecut, a cerut ANAT ca agenţia să fie suspendată din asociaţie „până la găsirea unei soluţii de ieşire din incapacitate de plată, nicidecum excludere".

„În data de 15.02.2012 am înştiinţat conducerea ANAT de faptul că am găsit o soluţie de redresare a companiei Universal Turism prin contractul 48 / 06.02.2012 prin care putem să ne continuăm activitatea pe direcţia de reorganizare juridică şi putem despăgubi agenţiile revânzătoare care au avut de suferit în toamna anului trecut. Surpriza a fost foarte mare în acel moment deoarece în locul comunicării soluţiei de redresare a companiei Universal Turism - invocându-se tot felul de situaţii incerte - către agenţiile membre, s-a făcut publică excluderea noastră din ANAT într-un moment cheie: workshop-ul pentru destinaţia Turcia la Cluj a unei companii vechi din ANAT şi târgul de turism de la Cluj. Aceste aspecte au adus un semn de întrebare legat de reacția anormală a conducerii Asociației Natioanale a Agenţiilor de Turism legat de compania noastră", subliniază Crişan.

 

Vezi aici despre ce e vorba

Comenteaza