Proprietarii fabricii Saint-Gobain din Turda vor cumpăra grupul Duraziv

Proprietarii fabricii Saint-Gobain din Turda vor cumpăra grupul Duraziv

Francezii care construiesc o unitate de producție de 45 de milioane de euro în zona Turzii vor cumpăra o companie specializată în fabricația de adezivi. 

Saint-Gobain a încheiat un acord pentru achiziţionarea grupului Duraziv din România, specializat în producţia de adezivi, mortare, tencuieli, tencuieli decorative, vopsele şi profile metalice. Acesta atins afaceri de 30 de milioane de euro în 2020 și avea 200 de angajaţi.

Achiziţia îi va permite Saint-Gobain să îşi mărească gama de soluţii pentru finisaje interioare şi exterioare şi să îşi completeze portofoliul cu vopsele și se va axa pe soluţii premium de izolare termică pe bază de vată minerală bazaltică şi mortare produse local, pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor din România, contribuind la atingerea obiectivului grupului de scădere a amprentei de carbon.

Supusă aprobării Consiliului Concurenței din România, închiderea tranzacţiei este preconizată a avea loc în cel de-al treilea trimestru al acestui an. "Suntem încântaţi că Duraziv va face parte din familia Saint-Gobain. Odată cu această achiziţie strategică, ne extindem gama de soluţii şi servicii oferite", a spus Ovidiu Păscuţiu, CEO al Saint-Gobain România.

Saint-Gobain proiectează, produce şi distribuie materiale şi soluţii pentru pieţele de construcţii, mobilitate, medicină şi alte aplicaţii industriale. Grupul francez de materiale de construcții va face angajări de 100 de persoane pentru noua linie de gips-carton care se profilează la Turda, o investiţie de 45 de milioane de euro.

„Prin această investiţie, vom stimula, pe lângă creşterea economică, şi ocuparea forţei de muncă şi incluziunea. Noua linie de producţie va crea aproximativ 100 de locuri de muncă directe şi alte locuri de muncă indirecte, grupul Saint-Gobain fiind pe deplin integrat în zonele în care activează”, au declarat reprezentanţii companiei.

Comenteaza