Promisiuni pe autostrada A7. Grindeanu: Anul acesta vor fi dați în trafic 148 de kilometri

Promisiuni pe autostrada A7. Grindeanu: Anul acesta vor fi dați în trafic 148 de kilometri

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, vineri, că mai multe loturi din A7, patru cu termen de finalizare în 2024 și alte două și jumătate care urmează să fie terminate în avans, vor fi deschise anul acesta.

Aflați într-o vizită pe șantierul lotului 2 din Autostrada A7, premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu au declarat că mai multe loturi din Autostrada Moldovei, însumând circa 148 de kilometri, vor fi date în folosință până la finalul acestui an.

„Dacă constructorul  (UMB – n.r.) va continua în acest ritm, până la sfârșitul anului vom deschide circulației în jur de 148 kilometri, din câte am înteles de la domnul ministru. Ceea ce este o veste extraordinară, o devansare a lucrărilor”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, pe șantierul lotului 2 (Domnești Târg - Răcăciuni) al sectorului de autostradă Focșani – Bacău, parte a A7.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a spus despre ce deschideri din Autostrada Moldovei ar putea fi vorba, mai exact, în 2024.

„Pe scurt, din cele 13 loturi, de la Ploiești la Pașcani, se lucrează pe toate. Conform contractelor, pe patru dintre ele ar trebui să se termine lucrările anul acesta, adică pe primele două loturi - de la Ploiești la Buzău și pe loturile 1 și 4 între Buzău și Focșani. Având un constructor român foarte bun, care ne-a obișnuit să devanseze termenele, cred că pe lângă aceste 4 loturi, care se vor finaliza anul acesta, mai putem vorbi de două loturi și jumătate, și anume loturile 2 și 3 dintre Buzău și Focșani, adică vom avea în întregime Buzău – Focșani autostradă, și aici, la Adjud, pentru că este foarte important să se finalizeze și să poate fi ocolit Adjudul, pierzându-se foarte mult timp în Adjud, despre asta este vorba”, a explicat Grindeanu.

„Ca și progres, am observat săptămâna aceasta că, cel puțin pe loturile dintre Ploiești și Buzău, procentajele care s-au dat niște procente care nu sunt chiar conforme cu realitatea. Pot confirma că pe primul lot, între Ploiești și Buzău, suntem la aproximativ 55%, iar pe lotul 2 s-a trecut de 60%. Eu le-am dat acum o lună o țintă, dar s-a depășit deja. Probabil până la sfârșitul lunii se vor mai duce câteva procente, ceea ce e un lucru foarte bun. De asemenea, pe loturile de la Buzău la Focșani, progresul se situează undeva între 30 și 50%, ceea ce ne asigură cumva că ceea ce a promis constructorul, anume darea în circulație până la sfârșitul anului, chiar înainte de termen, va fi îndeplinit”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Comenteaza