Advertorial Proiecte smart în inima comunei Florești

Proiecte smart în inima comunei Florești
Proiecte smart în inima comunei Florești
Proiecte smart în inima comunei Florești
Proiecte smart în inima comunei Florești
Proiecte smart în inima comunei Florești

Lumea automobilelor e într-o continuă schimbare, iar noile tendințe se îndreaptă tot mai mult spre autovehicule “verzi”. Tehnologia avansează și ea, ultimele caracteristici disponibile conferind mașinilor electrice o mai mare libertate de mișcare în urban, dar și în afara orașelor.

Pentru mulți, mobilitatea electrică este încă departe de a fi realitate, dar ultimele statistici arată că electricele tind să devină autovehiculele viitorului.

În timp ce vânzările totale de automobile au scăzut în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, vânzările de automobile hibride şi electrice au crescut, graţie noilor standarde mai dure privind emisiile poluante şi schemelor naţionale de sprijinire a revenirii după pandemie.

Strategia UE privind transportul ecologic, care ar urma să fie prezentată la finele acestui an, “va miza pe extinderea infrastructurii de încărcare la nivelul UE şi pe creşterea numărului de staţii de încărcare”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

România beneficia la sfârșitul anului trecut de o infrastructură de transport cu 344 de puncte de încărcare pentru mașini electrice, dintre care 211 standard și 133 pentru încărcare rapidă.

În următorii ani, mult mai multe puncte de încărcare vor fi instalate în toată țara, încurajând mobilitatea electrică la scară largă, și asigurând, astfel, beneficii ulterioare: aer mai curat, trafic mai puțin zgomotos, dar și costuri mai mici per kilometru.

Comuna Florești din județul Cluj se aliniază standardelor europene și, începând cu luna noiembrie, are o astfel de stație inteligentă, funcțională, o inițiativă de proiect din sfera Smart Mobility.

Plasată strategic pe strada Eroilor, artera principală a localității, stația de încărcare rapidă beneficiază de vizibilitate și acces ușor în utilizare. Noua perspectivă smart aduce un plus de valoare zonei și face parte integrantă din proiectul imobiliar NewCity Apartments, venind în sprijinul posesorilor de automobile electrice și optimizând, de asemenea, consumul de resurse.

“Instalarea unei stații de încărcare rapidă direct în cadrul ansamblului aduce un plus de calitate vieții de zi cu zi a locuitorilor celei mai populate comune din România”, apreciază reprezentanții NewCity.

Cele două puncte de încărcare ale stației au o structură robustă și un sistem de prize intuitiv și ușor de folosit, fiind proiectate pentru uz public.

“Echipa NewCity Apartments crede în tehnologia „curată” și încurajează transportul nepoluant”, transmit reprezentanții companiei.

Proiectul smart al ansamblului NewCity Apartments vine cu facilități suplimentare pentru toată zona, contribuind semnificativ la creșterea calității zonei construite și implicit a vieții locuitorilor. Cele cinci blocuri aparținând ansamblului au o locație excelentă, situate în zona centrală a comunei Florești, cea mai dinamică a comunei. Construcția, cu o arhitectură contemporană, a devenit un punct de reper pentru comunitate, iar facilitățile moderne pe care le oferă definesc un nou standard de viață.

Și pentru că fără natură nimic nu ar fi la fel, spațiile verzi joacă și ele un rol esențial în arhitectura zonei.

Un proiect ultramodern înseamnă înainte de toate un proiect cu soluții de ultimă generație. Pe lângă componenta rezidenţială și climatul comercial, care câştigă tot mai mult teren, dezvoltatorii au căutat să includă cât mai multe servicii pentru a transforma zona într-una plurivalentă. Aici îşi dau întâlnire şi se contopesc locuri de joacă pentru copii, spații comerciale, terase și băcănii, buncăre și parcări subterane – interconectate și menite să aducă un plus de funcționalitate în viața noilor proprietari de locuințe.

 

Comenteaza