Proiect pe două milioane de euro, bani europeni, pentru lucrări la aeroportul din Cluj. Vezi ce ar urma să fie dezvoltat

Proiect pe două milioane de euro, bani europeni, pentru lucrări la aeroportul din Cluj. Vezi ce ar urma să fie dezvoltat
Aviz pentru lucrările la terminalul cargo al aeroportului din Cluj, anunţă azi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Proiectul de studii pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportului a fost semnat ieri de ministrul Alexandru Nazare. Lucrările ar urma să fie finanţate cu bani europeni, în cadrul Programului Anual TEN-T 2011. Valoarea proiectului este de două milioane de euro, finanțarea urmând a fi asigurată în proporție de 50% din fonduri nerambursabile TEN-T, iar 50% din fonduri proprii ale aeroportului. Proiectul vizează promovarea dezvoltării unui sistem integrat de transport multi-modal, iar pentru a putea fi depus la Comisia Europeană, este necesar avizul ministrului transporturilor și infrastructurii.

La Aeroportul Internațional din Cluj Napoca se află în curs de execuție o nouă pistă ce va avea în final lungimea de 3500 de metri. "Acest lucru constituie premisa pentru dezvoltarea unui nou centru intermodal pentru pasageri și marfă. Studiile care vor fi efectuate vizează următoarele obiective din cadrul unui viitor proiect tehnic pentru transport intermodal de pasageri și marfă - terminal Cargo, inclusiv echipamente și platforme, construcție stație terminal intermodal de pasageri şi conexiune de transport între terminal cargo, terminal intermodal de pasageri și rețeaua de cale ferată", explică reprezentanţii ministerului.

 

Comenteaza