Profit de o jumătate de milion de lei în S1 pentru Carbochim. Vezi raportul financiar

Profit de o jumătate de milion de lei în S1 pentru Carbochim. Vezi raportul financiar
Cifra de afaceri a producătorului clujean de materiale abrazive Carbochim SA a scăzut uşor, cu 0,6%, în primul semestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată raportul financiar al companiei. Motivul - scăderea cererii în sectorul industrial.

Valoarea producţiei vândute a scăzut cu 0,16% faţă de S1 2011, dar venituriule totale au scăzut cu 1,74 milioane de lei (12,1%). "Aceasta s-a datorat în principal scăderii volumului producţiei faţă de perioada precedentă", arată raportul. "O influenţă negativă asupra veniturilor totale a avut-o şi evoluţia cursului valutar, care a dus la o diminuare a veniturilor financiare cu 217.717 lei faţă de cele înregistrate în perioada similară a anului 2011".

Scăderea producţiei a dus la scăderea cheltuielilor totale cu aproape 10%, cea mai mare parte a diminuării fiind înregistrată la cheltuielile cu materiile prime - 22,3% şi la cele financiare - 11%. În schimb au crescut cheltuielile la utilităţi, 9,5%, din cauza creşterii preţului la gaz şi energie electrică în acest an.
Carbochim încheie S1 pe profit, 595.064 lei, în scădere cu 44% faţă de S1 2011.

 

Etichete
Comenteaza