Produsele tradiţionale clujene au cucerit locuitorii din nord-vestul ţării

Produsele tradiţionale clujene au cucerit locuitorii din nord-vestul ţării
După Berlin și București, artizanii clujeni, alături de producătorii de brânzeturi și alimente din carne fabricate după rețete tradiționale, și-au prezentat roadele muncii locuitorilor din judeţul Satu-Mare.

Prima ediție a târgului producătorilor și meșteșugarilor clujeni în județul din nord-vestul țării, organizată între 8 şi 10 mai, s-a bucurat de vizita și aprecierea a mii de vizitatori.

Trecătorii au avut posibilitatea să achiziționeze, la preț de producător, costume populare, sculpturi în lemn, bijuterii lucrate de mână, produse din carne, lactate, gemuri preparate după rețete tradiționale, miere de albine, ciocolată, prăjituri de casă, sucuri, siropuri naturale, uleiuri presate la rece și produse pe bază de lavandă.

Târgul asociației clujene a reunit aproximativ 90 de standuri, expozanții fiind mici întreprinzători privați, majoritatea provenind din județele Cluj și Satu-Mare, dar și invitați speciali din alte zone învecinate. Ca la edițiile anterioare, producătorii și artizanii prezenți au fost persoane care dezvoltă afaceri de familie și oferă spre vânzare mărfuri din producție proprie.

Pentru cei mici, organizatorii au pregătit programe speciale, respectiv un spectacol de magie susținut de artiști clujeni, un atelier de sculptură în fructe și legume, precum și un parc de distracții.

Conform statutului Asociației Produs de Cluj, micii meseriași dar și producătorii insuficient de puternici pentru a se promova singuri beneficiază de gratuitate la plata chiriei pentru spaţiu sau standuri în cadrul acestor târguri de profil.

Comenteaza