Produs de Cluj a poposit pentru trei zile la Gherla

Produs de Cluj a poposit pentru trei zile la Gherla
Asociaţia Produs de Cluj a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute pentru a patra oară la Gherla, unde a organizat o nouă ediție a tradiţionalului târg de profil dedicat producătorilor şi artizanilor clujeni

 

Desfăşurat timp de trei zile pe platoul autogării, târgul a reunit 60 de standuri. Vizitatorii au avut la dispoziţie produse din carne, lactate, dulceţuri şi sucuri naturale, miere de albine, ulei presat la rece, fructe şi ciocolată de casă la preţ de producător.

De asemenea, au fost prezenţi o serie de artizani care au expus costume populare tradiţionale din zonele Someş şi Apuseni, sculpturi în lemn şi piatră, bijuterii hand made, produse pe bază de lavandă, săpunuri naturale, cosmetice bio, precum şi obiecte realizate din fier forjat.

Pe lângă spectacolele de folclor obişnuite susţinute de artişti clujeni, au fost organizate momente speciale dedicate celor mici, respectiv un atelier de sculptură în fructe şi legume, un spectacol de păpuşi şi jocuri cu Minnie.

Asociația Produs de Cluj a luat fiinţă la sfârşitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Agro Transilvania. Scopul său este de a sprijini micii meseriaşi şi producători insuficient de puternici din punct de vedere economic pentru a se promova singuri.

Expozanţii clujeni prezenţi la târguri nu plătesc chirie pentru standuri, având asigurată şi energia electrică necesară, precum şi salubrizarea. Următoarea manifestare din cadrul Târgurilor Produs de Cluj se va desfăşura la Dej între 29 şi 31 mai.

Comenteaza