Primul „satelit" pentru Bosch, De'Longhi şi Battistero: încă 8 milioane de euro nemţeşti în Tetarom

Primul „satelit
Compania Mader Logistik va realiza un centru de logistică în vecinătatea investitorilor de la Jucu. Societatea preia 8 ha de teren în parcul industrial, a anunţat conducerea Tetarom.

Companiile care au anunţat unităţi de producţie în parcul industrial de la Jucu au atras atenţia furnizorilor de servicii. Administratorii Tetarom, reţeaua de parcuri industriale de sub umbrela Consiliului Judeţean, mai au de găsit ocupanţi-investitori pentru 23 ha de teren.

Germanii de la Mader Logistik concesionează un teren de 8 ha în vecinătatea suprafeţei alocate grupului Bosch, unde urmează să realizeze hale de depozitare. „Noi am scos la licitaţie suprafeţe de teren pe care le mai avem disponibile şi a venit şi această firmă germană de logistică, care şi-a adjudecat un teren de 8 ha, în spatele Bosch. Au venit la noi în principal fiindcă există deja ocupanţi ca Bosch, De'Longhi şi Battistero. Se vor ocupa de transport şi logistică pentru tot ce e în zonă", a menţionat directorul Tetarom, Viorel Găvrea. Investiţia Mader de la Cluj se va ridica la 8 milioane de euro şi ar urma să creeze 300 de locuri de muncă până în 2015, potrivit datelor transmise către administratorii Tetarom. Grupul german de logistică are şase locaţii, 500 angajaţi în cele trei ţări în care operează şi lucrează pentru corporaţii internaţionale.

După semnarea contractului cu italienii de la Battistero, care ar trebui parafat săptămâna viitoare, în parcul industrial de la Jucu mai rămân 23,5 de ha, disponibile pentru potenţiali investitori, însă în locaţii diferite - mai există trei parcele, de 16 ha, 4,5 ha, respectiv 3 ha. „Există discuţii în derulare şi pentru aceste terenuri. Până la finalul anului nu mai avem spaţii disponibile în Tetarom III", estimează Găvrea.

Cel mai important investitor din parcul industrial de la Jucu, concernul german Bosch, lucrează la viitoarea unitate de producţie şi cercetare. Grupul a demarat procesul de recrutare pentru ingineri şi personal din domeniul economic şi administrativ pentru noua unitatea de la Cluj, a anunţat în această săptămână conducerea companiei. Bosch a început în mai lucrările de construcţie pentru noua fabrică, destinată producţiei şi dezvoltării unităţilor electronice de comandă pentru industria auto. Lucrările urmează să fie finalizate în a doua jumătate a anului 2013. Până la sfârşitul anului viitor, compania va avea la Cluj în jur de 325 de angajaţi, dar locaţia urmează să fie extinsă în anii următori, au anunţat oficialii Bosch. Într-o primă fază, cea de construcţie, investiţiile planificate se ridică la valoarea de 77 de milioane de euro.

La începutul săptămânii viitoare urmează să fie parafat şi contractul cu italienii de la Battistero. Italienii care fabrică Panettone au anunţat că intenţionează să preia o suprafaţă de 28 de hectare pentru a-şi ridica o unitate cu mai multe linii de producţie, pentru cozonaci, biscuiţi şi croissante. Battistero va avea nevoie de peste 500 de oameni. În afară de fabrică, Battistero vrea să aibă la Cluj şi o unitate proprie de distribuţie. Celălalt locatar al parcului industrial din Jucu - De'Longhi - anunţat după plecarea producătorilor de telefoane mobile (compania care îi înlocuişte în fabrică pe finlandezii, plecaţi, de la Nokia) îşi pregăteşte încă intrarea la Cluj. Italienii şi-au înregistrat societatea cu sediu în Cluj, şi-au ales primii angajaţi, au început chiar şi instalarea de utilaje, dar nu au început încă să lucreze, deşi producţia urma să demareze până în octombrie. Amânarea a fost cauzată de procedura privind ajutorul de stat solicitat de companie. Ţinta de angajări este de 600-1.000 de oameni, la capacitate maximă de producţie, iar investiţia în dotările cu echipament ale halelor, de 30 de milioane de euro.

 

 

Etichete
Comenteaza