Primul avion Turkish Airlines a aterizat la Cluj

Primul avion Turkish Airlines a aterizat la Cluj
Clujul a devenit al treilea oraş din România, după Bucureşti şi Constanţa, pentru care Turkish Airlines asigură o legătură directă cu capitala economică a Turciei, Istanbul.

Prima cursă Turkish Airlines de la Istanbul a aterizat joi la Cluj, la ora 10:45. Decizia de a introduce noua rută a fost luată ca urmare a interesului și oportunităților pe care le oferă această parte a României, au anunţat astăzi reprezentanţii companiei, într-un eveniment festiv care a avut loc pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj.

Începând cu 1 septembrie 2016, Turkish Airlines va opera cursa Cluj - Istanbul de patru ori pe săptămână, în zilele de luni, marți, joi și sâmbătă, în ambele direcții.

„Inaugurarea zborurilor Cluj-Napoca - Istanbul ale unei companii de prestigiu precum Turkish Airlines, începând cu data de 1 septembrie 2016, este un moment deosebit de important în dezvoltarea aeroportului. Doresc să felicit reprezentanţii companiei pentru această decizie, care sperăm că va contribui la dezvoltarea relaţiilor economice, culturale şi turistice dintre cele două regiuni", a declarat președintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a ţinut să atragă atenţia asupra oportunităţilor oferite pasagerilor de această nouă cursă aeriană: „Debutul zborurilor companiei Turkish Airlines este un prilej de bucurie pentru Aeroportul Internaţional Cluj, deoarece prin intermediul zborului Cluj-Napoca - Istanbul Attaturk se asigură noi zboruri spre unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene internaţionale, cu posibilităţi de conexiune spre întreaga lume. Suntem încrezători în evoluţia pozitivă pe care o va avea această rută şi ne dorim ca ea să fie apreciată de către toţi pasagerii din aria de acoperire a aeroportului", a precizat David Ciceo

Turkis Airlines a fost reprezentată la eveniment de Ziya Taşkent, Senior Vice President of Sales. „Ne doream de mult timp să deschidem o nouă rută în România, Cluj - Istanbul, și ne bucurăm că, în ultimii ani, am avut o colaborare de succes cu aeroportul din Cluj, care a luat toate măsurile necesare pentru ca acest nou zbor să fie posibil.

Ne așteptăm ca noua rută să îi ajute pe oamenii din România să aibă acces, printr-o singură escală, la 290 de destinații din toată lumea, cum ar fi Orientul Mijlociu și Orientul Îndepărtat sau America de Nord, în loc să fie nevoiți să facă două escale - la Budapesta sau București.

Angajamentul pe care ni-l asumăm față de pasagerii români este foarte puternic și prin această nouă rută adăugăm pe harta destinațiilor noastre un oraș fabulos care nu este doar un centru economic foarte activ, ci și unul fascinant din punct de vedere artistic și cultural", a declarat Ziya Taşkent.

Prețul unui bilet pe ruta Istanbul - Cluj începe de la 99 de dolari și al unuia de la Istanbul la Cluj, de la 99 de euro, cu toate taxele incluse, a anunţat compania.

Fondată în 1933 cu o flotă de cinci avioane, Turkish Airlines, membră Star Alliance, este astăzi o linie aeriană de 4 stele cu o flotă de 335 de avione (pasageri și cargo), care zboară spre 291 de destinații, 242 internaționale și 49 interne.

Star Alliance a fost înființat în 1997 ca prima alianță aeriană la nivel global ce oferă acces, recunoaștere și servicii de cea mai înaltă calitate pentru pasagerii internaționali. Membrii alianței sunt Adria Airways, Aaegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brazil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI și United. În total, Star Alliance oferă 18.500 de zboruri zilnice, spre 1.330 aeroporturi din 192 de țări.

Comenteaza