Primul avion de litoral decolează din Cluj în 17 iunie. Trei plecări pe săptămână

Primul avion de litoral decolează din Cluj în 17 iunie. Trei plecări pe săptămână
Agenția Paradis a cumpărat în avans 2.500 de bilete de avion pe rutele către Marea Neagră

Frecvența curselor către litoralul românesc de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) se va mări în acest sezon de la două la trei, iar pe viitor vor exista chiar mai multe zboruri în fiecare zi deoarece sunt cereri foarte mari din Cluj-Napoca, Timișoara și Oradea, anunță operatorii de turism.

Cel mai important tour-operator dedicat litoralului românesc, agenția Paradis, a mărit, împreună cu compania parteneră Blue Air, frecvența curselor interne care leagă trei orașe din România de Constanța. Primele zboruri din sezonul estival 2018 vor avea loc în 17 iunie.

„În scurt timp din Oradea, Timișoara și Cluj-Napoca vom avea zboruri zilnice către litoral, de ce nu chiar mai multe plecări în fiecare zi. În pachetele turistice pe care le oferă agenţiile turiștii vor avea parte de aceleași servicii precum cele oferite de tour-operatori pentru Turcia, Grecia sau Cipru”, declară directorul general al agenției, Aurelian Marin.

Plecări din Someșeni: duminică, marți și joi

Serviciile includ bilet de avion, transfer la hotel și de la hotel, cazare cu masă în funcție de opțiunea dorită de turist: self-catering (la apartamente), mic dejun sau all-inclusive. De asemenea, pot fi organizate excursii de zi rezervate încă înainte de plecare, odată cu achiziționarea voucherului.

Din Cluj, decolările către Constanța vor fi duminică, la 18:30, marți, la 17:45 și joi, la 17:45, iar din Timișoara, duminică, luni și vineri. Pe ruta Oradea – Constanța vor fi operate două rute săptămânale, față de una singură în anul precedent. Avioanele vor decola luni și joi. Zborurile durează în jur de o oră.

Turiștii vor putea opta pentru sejururi de cinci, șapte sau chiar zece zile, cu un orar de operare diferențiat. Paradis a achiziționat deja de la Blue Air 2.500 de bilete pentru rutele Oradea – Constanța, Timişoara – Constanţa şi Cluj-Napoca - Constanţa în sezonul estival din acest an.

2.500 de bilete, deja antamate

„Acest lucru ne ajută să avem pachete pe litoral la preţuri accesibile. Statisticile oficiale arată circa 1 milion de turiști la mare, anual. Paradis își propune 120.000 în 2018, minimum 10% din acest număr. Oradea, Timişoara şi Cluj-Napoca sunt foarte importante pentru noi. Facem vânzări foarte mari în aceste oraşe”, arată Marin.

Biletele turistice sunt mai ieftine cu tichetul de avion inclus decât dacă turiștii achiziţionează separat avionul, motivul fiind discountul pe care conducerea agenției l-a obținut de la Blue Air, prin achiziția anticipată a celor 2.500 de bilete, care poate fi suplimentată.

„Plaja s-a lărgit de la Mamaia la Eforie Nord și urmează etapa a doua, de la Eforie Sud până la Vama Veche. În oferta turistică apar și hotelurile noi deschise pe Litoral, din Mamaia până în staţiunile din sudul rivierei”, declară Camelia Ciurea, director executiv al Paradis Tours.

Top litoral: Mamaia, Eforie, Venus

Printre excursiile de zi se numără Delta Dunării și Balcic (Bulgaria), iar printre obiectivele de vizitat, parcul de aventură din Neptun, cu 14 trasee și 200 de jocuri. Agenţia a adus anul trecut 6.000 de turiști străini pe litoral. Potrivit specialiştilor din turism, top 3 al staţiunilor de pe litoral în funcţie de cererea pentru acest an este condus de Mamaia, urmată de Eforie şi de Venus.

Comenteaza