Primii doi kilometri din noua pistă a aeroportului din Cluj vor fi finalizaţi anul viitor, cu întârziere de un an FOTO

Primii doi kilometri din noua pistă a aeroportului din Cluj vor fi finalizaţi anul viitor, cu întârziere de un an FOTO
Noua pistă de 2100 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca va fi finalizată în primul semestru a anului 2013, au declarat, astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Uioreanu şi reprezentantul Societăţii Construcţii Napoca, Ştefan Dimitriu.

Primii doi kilometri din noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, care trebuiau inauguraţi în această vară, vor fi finalizaţi în primul semestru al anului viitor.

Dacă în urmă cu o lună, finalizarea lucrărilor la noua pistă a aeroportului depindea de situaţia exproprierilor, Horia Uioreanu a declarat, astăzi că situaţia nu va împiedica finalizarea primei etape de lucrări, pentru cei 2.100 de metri de pistă. "Stăm bine cu exproprierile", a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

În ceea ce priveşte despăgubirile, situaţia nu este la fel de roz. "Din păcate nu stăm aşa de bine cu despăgubirile. Nu doar din vina noastră, ci şi din vina celor expropriaţi care trebuie să completeze un dosar. Prima fază am încheiat-o, 50 de loturi au fost despăgubite, mai sunt 650. Sunt 700 de loturi în total", a adăugat Uioreanu.

Conform contractului pentru construirea noii piste de aterizare-decolare, de 2.100 de metri, lucrările au început în septembrie 2011 şi urmau să fie terminate în cel mult şase luni. "Am sarcina să duc cât mai aproape de finalizare această lucrare", a menţionat astăzi Ştefan Dimitriu, reprezentantul Societăţii Construcţii Napoca. "Consiliul Judeţean s-a ţinut de plata obligaţiilor pe anul 2013", a adaugat el.

Amintim, noua pistă ar urma să măsoare 3.500 de metri şi se va realiza în două etape. Pentru început vor fi construiţi 2.100 de metri, pentru ca ulterior să fie deviat cursul Someşului pentru finalizarea lucrărilor. La final, pe aeroport vor putea ateriza avioane de mari dimensiuni.

Comenteaza