Primii 10 angajatori ai Clujului. Topul companiilor cu cei mai mulţi salariaţi

Primii 10 angajatori ai Clujului. Topul companiilor cu cei mai mulţi salariaţi
Topul celor mai mari companii din judeţ, din punct de vedere al numărului de angajaţi este condus de Banca Transilvania (BT).

Clasamentul a fost realizat de Cât Costă Clujul pe baza datelor de la 1 ianuarie 2016 ale Registrului electronic al angajaților, așa cum sunt ele raportate de companii, şi prezintă 100 dintre cei mai importanţi angajatori din Cluj. ZIUA de CLUJ vă prezintă care sunt ocupanţii primelor zece locuri. 

Pe prima poziţie se află BT, care, conform datelor Inspectoratului Teritorial de Muncă, avea 7.481 de salariați cu contracte de muncă active, cu 582 mai mulți decât în urmă cu șase luni. Demn de precizat este că BT a achiziţionat Volksbank România, de unde a preluat aproape 400 de persoane.

Locul secund în topul angajatorilor este ocupat de producătorul de echipamente electrice și electronice pentru automobile Fujikura Automotive Romania, care avea 6.225 de angajați.

Pe cea de-a treia poziţie se află grupul american Emerson, companie la care lucrau 2.383 de persoane la 1 ianuarie, în timp ce locul al patrulea este ocupat de transportatorul rutier de mărfuri Carrion Expedition, cu 2.093 de salariaţi.

La mijlocul clasamentului se regăsesc softiștii de la Endava România, cu 1.139 de angajați, iar pe cea de-a şasea poziţie se situează, cu acelaşi număr de salariaţi, producătorul de componente electrice și electronice pentru automobile Autofarcab.

Locul numărul 7 este adjudecat de compania românească de software development outsourcing Softvision, care avea la 1 ianuarie 1.130 de persoane cu contracte de muncă active.

Producătorul de echipamente electrice și electronice pentru automobile Eckerle Automotive se află, la rândul său, printre cei mai importanţi angajatori din judeţ, situându-se pe cea de-a opta treaptă, cu 974 de salariați.

Pe locul nouă se situează firma de publicitate Grup Șapte, care număra 915 angajați la 1 ianuarie, în timp ce pe ultima poziţie în topul principalilor 10 angajatori se găseşte, la mică distanţă, transportatorii rutieri de mărfuri de la GBT Logistic, cu 911 salariați.

Restul topului poate fi consultat pe catcostaclujul.ro. 

Comenteaza