Primarul Constanței: “Clujul încasează zilnic din panourile publicitare cât noi într-o lună”

Primarul Constanței: “Clujul încasează zilnic din panourile publicitare cât noi într-o lună”

Edilul constănțean Vergil Chiţac a dispus scoaterea tuturor panourilor publicitare din oraş pe motiv că acestea nu conduc nici pe departe la încasări precum cele de la Cluj-Napoca, iar unele nu au nici autorizație de funcționare.

“E zarvă mare din cauza desființării panourilor publicitare? Am fost luat în cătare și nu vreau ca replica mea să întârzie foarte mult. Contractul de publicitate început acum 15 ani s-a terminat în 2 iulie 2019, când Seaview Media trebuia să-și ridice toate panourile publicitare.

Totuși, după 18 luni, toate cele 500 de panouri se aflau exact în același loc. Evident, cu complicitatea celor care au condus primăria și nu au făcut nimic pentru ridicarea lor.

Faptul că în această perioadă noi am încasat numai 155 lei panou/lună, în timp ce la Cluj-Napoca prețul e de 155 lei/mp într-o singură zi e un amănunt ce a scăpat ochiului vigilent al democrației în Constanța. Mai departe, am descoperit că 150 de panouri nu au avut niciodată autorizație de construire, iar în primărie se știa asta.

În sfârșit, am constatat că la nivelul primăriei se află în lucru, de peste doi ani, un regulament al activității de publicitate, reclamă și afișaj. Subliniez: de peste doi ani. Ghiciți voi de ce nu a fost finalizat?

Exact: ar fi generat o licitație pe care ar fi putut-o câștiga oricine. Cam ăsta este adevărul meu. La 1 februarie punem în dezbatere publică regulamentul de publicitate, afișaj și reclamă, îl supunem aprobării consiliului local și organizăm licitație”, a anunțat primarul Constanței.

Comenteaza