Preţul apartamentelor în Cluj-Napoca, cea mai mare creştere în ţară, în ultima lună

Preţul apartamentelor în Cluj-Napoca, cea mai mare creştere în ţară, în ultima lună
Apartamentele scoase la vânzare în Cluj au înregistrat cea mai mare creştere din ţară în ultima lună, relevă o analiză a portalului imobiliare.ro.

Valoarea medie a Indicelui naţional imobiliare.ro pentru luna martie, 1.003 euro/mp util, este cu 17 euro/mp util (1,7%) mai mare decât cea din luna februarie, indicele preţului mediu solicitat pentru apartamentele din România depăşind din nou pragul de 1000 euro/mp. In a treia lună a anului, interesul cumpătătorilor în general a crescut, dar indicele calculat la nivelul principalelor oraşe din ţară a înregistrat valori în scădere în câteva localităţi, printre care Bucureşti, Ploieşti sau Timişoara. Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, când Indicele imobiliare.ro indica o valoare de 1.043 euro/mp, la nivel naţional, preţurile apartamentelor sunt în prezent cu 3,8% mai mici.


"În ultimele treizeci de zile, cea mai mare scădere de preţ s-a înregistrat în Ploieşti, iar cea mai mare creştere la Cluj-Napoca. Preţurile apartamentelor vor mai cunoaşte oscilaţii în acest an, fiind foarte sensibile la semnalele economice, dar şi politice. Astfel, modificări legislative cu impact asupra economiei sau adoptarea unor măsuri ce vizează creşterea veniturilor populaţiei, ca reducerea CAS de pildă, vor avea un impact şi asupra preţurilor locuinţelor", arată Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

 

După o scădere de 0,8, respectiv 0,6% înregistrată în primele două luni ale anului, în martie, preţurile apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut cu 0,6%. Astfel, Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca pentru luna martie are o valoare medie de 940 euro/mp util. Valoarea actuală este cu 5% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni, aceasta fiind cea mai mare diferenţă la nivel de oraş înregistrată în ţară. Tendinţa de creştere a fost dată de evoluţia segmentului nou, unde preţul mediu cerut a a înregistrat o creştere de 2,1% în ultimele treizeci de zile, ajungând la valoarea de 895 euro/mp util. Faţă de anul trecut, pe acest segment înregistrăm o diferenţă de aproape 8%.

Comenteaza