Preţul apartamentelor din Cluj, aproape de un minim istoric după debutul crizei

Preţul apartamentelor din Cluj, aproape de un minim istoric după debutul crizei
Preţurile apartamentelor din Cluj-Napoca au scăzut din nou în februarie, cu 0,6%, după o corecţie de 0,8% înregistrată în prima lună a anului, arată o analiză imobiliare.ro.

Astfel, indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca pentru luna februarie are o valoare medie de 934 euro/mp util. O valoare mai mică decât aceasta, de la începutul crizei şi până în prezent, a fost înregistrată doar în octombrie 2011. Valoarea actuală este cu 5,6% sub cea înregistrată în urmă cu 12 luni, aceasta fiind cea mai mare diferenţă la nivel de oraş înregistrată în ţară.

Scăderea de preţ continuă să fie mai accentuată pe segmentul nou, unde preţul mediu cerut a suferit o contracţie de 1,1% în ultimele treizeci de zile, ajungând la valoarea de 877 euro/mp util. Faţă de anul trecut, pe acest segment înregistrăm o diferenţă de 9,6%.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele din blocurile construite înainte de 1990 din Cluj-Napoca a ajuns la valoarea medie de 978 euro/mp util, în a doua lună a anului. Această valoare este cu 2,2% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu 12 luni. Pe categorii de apartamente, variaţiile de preţ sunt foarte asemănătoare. În cazul garsonierelor şi al unităţilor cu două camere, a fost constatată o scădere de preţ de 0,4%, respectiv 0,5%, iar la apartamentele cu trei camere, scăderea înregistrată a fost de 0,3%. Valoarea actuală a preţurilor medii cerute este apropiată de cea înregistrată la începutul anului trecut, cea mai mare diferenţă, de 3,1%, fiind întâlnită în cazul apartamentelor cu trei camere.

 

Comenteaza