PR managerul Untold va face mentorat în industria muzicală

PR managerul Untold va face mentorat în industria muzicală

Ioana Chereji, PR managerul festivalurilor Untold Cluj și Neversea Constanța, a fost selectată în primul program de mentorship dedicat femeilor din industria muzicală din Romania.

Până în 18 aprilie, femeile aflate la începutul carierei lor în music business se pot înscrie gratuit la Mentorship Program for Women Entrepreneurs in Music Industry (MEWEM), primul program de mentorat dedicat lor în acest domeniu.

10 femei-lider din industria muzicală vor ghida antreprenoarele la început de drum timp de trei luni, perioadă în care le vor oferi sprijin, informații, inspirație și vor împărtăși experiențe de învățare ingenioase.

MEWEM este o premieră pentru industria muzicală din Romania și adresează o problemă frecventă din industriile culturale și creative -  subreprezentarea profesională a femeilor. Cu toate că scena românească se bucură de prezența multor artiste, mediul antreprenorial din spatele scenei este dominat de bărbați.

Aceasta nu este o problemă specifică doar pieței muzicale românești - un studiu recent realizat de EBU Media Intelligence Service arată că femeile reprezintă doar 30% din întreaga forță de muncă din industria muzicală globală.

”Prin intermediul acestui proiect, ne propunem să dăm tonul unei schimbări care să echilibreze reprezentarea de gen în industriile creative și să încurajeze evoluția profesională a femeilor. Mentorii din program sunt femei cu poziții cheie în industria muzicală românească -  manageri de artiști sau de case de discuri, promoteri de festivaluri, specialiste în comunicare și artiste independente - care și-au construit carierele în ani de muncă și care vor oferi sfaturi și inspirație femeilor ce acum pășesc pe acest drum”, a declarat Carina Sava, coordonatoarea proiectului.

Mentorii MEWEM Romania

Alina Manole – Artist independent
Anca Lupeș – Fondatoare Mastering the Music Business
Anamaria Hancu – Communications manager Inna, Antonia
Carina Sava – Fondatoare Watermelon Agency
Cristina Bazavan - Specialist în comunicare
Ioana Chereji - PR Manager Untold, Neversea
Iulia Pop - Cofondatoare Overground Music
Iulia Popovici - Curator de arte performative
Laura Coroianu – Managing partner Emagic
Olga Juverdeanu – CEO Global Records

Numele celor 10 participante selecționate pentru participarea în proiect se vor anunța în 26 aprilie. Programul va consta în participarea la sesiuni one-to-one cu mentorii, la workshop-uri și întâlniri pe diverse teme legate de industria muzicală. MEWEM Romania este organizat de Asociația RAW Music, fiind cofinanțat prin programul Europa Creativă, susținut de Mastering the Music Business și Women in Music Romania.

Comenteaza