Poșta Română măreşte tarifele din 1 decembrie

Poșta Română măreşte tarifele din 1 decembrie
| Foto: www.probr.ro

Poșta Română va aplica, începând cu data de 1 decembrie, majorări la tarifele practicate pentru segmentul trimiterilor din sfera serviciului universal, cât și pentru cele din afara acestuia, anunţă profit.ro

Astfel, trimiterea unei scrisori sub 50 grame în regim neprioritar în afara țării prin Poșta Română va costa 6,5 lei de luna viitoare, de la 5,5 lei în prezent, ceea ce reprezintă o majorare de 18,2%, potrivit datelor companiei.

În cazul scrisorilor cu o greutate situată între 50 și 100 grame, în regim neprioritar, tariful va urca de la 7 lei la 8,5 lei (+21,4%). Pentru trimiterea unei scrisori sub 50 grame în regim neprioritar la nivel național, serviciu care intră în sfera serviciului universal, tariful va fi majorat cu 30%, la 2,6 lei, de la 2 lei în prezent. 

Poșta va practica un tarif de 3 lei pentru trimiterea unei scrisori cu o greutate între 100 și 500 grame în regim neprioritar la nivel național, de la 2,2 lei în acest moment, majorarea în acest caz fiind de 36,4%.

Serviciul de corespondență neprioritară cu confirmare de primire va avea de la 1 decembrie un preț de 8,8 lei, pentru trimiteri sub 50 grame, comparativ cu 8,2 lei în prezent.

Pentru scrisorile cu greutate între 50 și 100 grame, acest serviciu va fi tarifat cu 9,2 lei, față de 9 lei în prezent. Pentru celelalte grupe de greutate, prețurile rămân neschimbate. Clienții Poștei Române care vor apela la serviciul de colete poștale interne cu ramburs indiferent de greutate vor achita 9,2 lei, comparativ 8,1 lei în prezent.

Comenteaza