Porsche își aduce angajați pe bază de recomandări la Cluj

Porsche își aduce angajați pe bază de recomandări la Cluj
Germanii de la Porsche au mai cerut un etaj în clădirea Vivido | Foto: PER

Centrul Porsche Engineering din Cluj, implicat în proiecte de inteligenţă artificială pentru maşini autonome, va recruta 40 de angajaţi și își va extinde noul sediu de peste drum de lacurile din Gheorgheni.

Porsche Engineering România (PER) vrea să îşi extindă echipa prin recrutarea a încă 40 de angajaţi în acest an. Compania a încheiat anul trecut cu o echipă de 200 de salariați, iar până la finele anului va ajunge la 240 de angajaţi cu normă întreagă şi la 24 de studenţi stagiari.

”Am investit mult în proiecte de tip concept şi în activităţi de producţie, cum ar fi model based development şi web development. Ne vom dezvolta competenţele în ambele direcţii; acestea sunt zonele de interes către care se îndreaptă piaţa auto. În ultimii doi ani, am reuşit să aducem înapoi în ţară experţi români care lucrau în Marea Britanie, Spania, Germania. Suntem o dovadă a faptului că locurile de muncă relevante şi proiectele interesante pot angrena cele mai strălucite minţi în conturarea viitorului industriei noastre”, spune Marius Mihailovici, directorul PER.

Centrul din Cluj a fost implicat în proiecte în domeniul inteligenţei artificiale şi conducerii autonome pentru principalele mărci ale grupului Volkswagen. Odată cu creşterea de efectiv, PER îşi va extinde spaţiul de birouri cu un etaj (600 mp), în clădirea în care s-a mutat.

La PER se lucrează pentru elaborarea de soluţii tehnologice avansate pentru testarea, conducerea şi siguranţa maşinilor autonome ale viitorului. În urma implicării sale active în mediul academic, PER oferă şansa studenţilor care absolvă programul său de master de la Universitatea Tehnică să îşi aprofundeze studiile, devenind stagiari, iar dacă se numără printre cei mai buni, angajaţi cu normă întreagă.

Compania a reușit să recruteze în mare parte prin intermediul recomandărilor (50% din noii angajaţi) şi ofertează experţi români din străinătate, propunându-le locuri de muncă motivante, ca stimulent pentru a reveni în ţară. Filiala a pornit cu o echipă de doar șapte oameni la Cluj.

Aceasta completează spectrul de servicii de inginerie furnizate de locaţiile din Weissach, Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Ostrava (Cehia), Shanghai (China) şi Nardo (Italia). PER este deţinută integral de constructorul de maşini sport Porsche AG, cu sediul în Stuttgart.

Clădirea de birouri și-a schimbat "stăpânul"

PER s-a instalat în noul său sediu, din clădirea Vivido, în 2018 (suprafața vizată inițial fiind de 2.200 mp de birouri, cu posibilitate de extindere), având săli de testare şi simulare, terasă, zone de relaxare. Birourile au fost echipate cu cele mai noi tehnologii. Printre dotări se numără un laborator dedicat, cu numeroase computere de bord, unde inginerii pot face setările automate la interfeţele maşinilor.

Inițial, PER avea sediul în clădirea Vitrina Business Center, pe str. Constantin Brâncuși. Proiectul Vivido a fost dezvoltat de compania Hexagon, controlată de Florin Mariş şi Raul Ciurtin, fost acţionar al producătorului de lactate Albalact. PER, care a deschis în 2016 un centru de dezvoltare la Cluj, a închiriat patru etaje în Vivido.

Noile clădiri de pe str. A. Vaida Voevod sunt concepute de arhitecții Adrian Borda și Voicu Bozac ca un asamblu situat în jurul unui spațiu central verde, fără circulații auto. Unul dintre corpuri este destinat exclusiv birourilor, iar celălalt, locuirii colective, cu 200 de apartamente.

La finele anului trecut, grupul de firme Hexagon, controlat de Florin Mariş şi Raul Ciurtin, a semnat un acord de 30 de milioane de euro pentru vânzarea unui portofoliu de clădiri de birouri din Cluj-Napoca - Vivido, Advancity şi Cube Office către compania Ideal Projects Services.

Portofoliul tranzacţionat avea o suprafaţă de 20.000 mp, găzduind chiriaşi precum PER, Vertiv, Riverbed, Metro Systems Natuu. Ulterior, Hexagon City a pornit un nou proiect imobiliar în oraș, cu spații de birouri și locuințe, pe un teren de 4.300 mp, de pe str. Someșului.

Comenteaza