Foto Porsche ajunge la 120 de angajați și se mută în Vivido Center. Cum arată noul sediu

Porsche ajunge la 120 de angajați și se mută în Vivido Center. Cum arată noul sediu
Clădirea de lângă FSEGA este concepută de arhitecții Voicu Bozac și Adrian Borda | Foto: Vivido
Porsche ajunge la 120 de angajați la Cluj și se mută în Vivido Center. Cum arată noul sediu
Porsche ajunge la 120 de angajați la Cluj și se mută în Vivido Center. Cum arată noul sediu
Porsche ajunge la 120 de angajați la Cluj și se mută în Vivido Center. Cum arată noul sediu
Porsche ajunge la 120 de angajați la Cluj și se mută în Vivido Center. Cum arată noul sediu

Porsche Engineering România (PER) și-a extins aria de activitate în domeniul ingineriei auto la Cluj și își propune să ajungă la o echipă de 120 de angajați până la sfârșitul anului. Aceasta se va muta în noua clădire de birouri care se ridică lângă Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA). 

Pe lângă tipurile de proiecte pe care inginerii săi se axau până acum – dezvoltarea de funcţii noi pentru automobile, proiectarea şi simularea sistemelor de propulsie – filiala locală a adăugat noi servicii în portofoliu, incluzând şi arii precum cercetare big data sau condus autonom.

„Am început 2018 cu multe proiecte noi, în arii foarte dinamice şi complexe ale ingineriei software şi auto, dar proiectele cele mai pline de provocări sunt cele axate pe tendinţe majore la ora actuală – computer vision, machine learning şi condus autonom.

Odată cu extinderea portofoliului nostru, creşte şi cererea de experţi în domeniul ingineriei software. În momentul de faţă, echipa noastră din Cluj numără 80 de angajaţi, iar până la sfârşitul acestui an ne dorim să ajungem la 120 de angajați”, spune Marius Mihailovici, director general al PER.

Clujul, racordat la o rețea de șapte centre de inginerie

În următoarele luni, PER, care a pornit cu o echipă de doar șapte oameni la Cluj, plănuieşte să recruteze atât ingineri cu experienţă, cât şi proaspăt absolvenţi, care vor lucra îndeaproape cu specialiştii din celelalte şapte filiale ale companiei, în cadrul unei reţele globale de ingineri. Printre planurile pentru anul în curs se numără dezvoltarea parteneriatelor din mediul academic.

După lansarea programului de masterat tehnici avansate în ingineria autovehiculelor, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în 2017, PER va sprijini tezele de licenţă şi de masterat ale studenţilor, oferind oportunităţi dedicate de doctorat, adresate inginerilor auto pasionaţi, care doresc să urmeze o carieră în cercetare.

Mutarea în Vivido: în două etape

Odată cu extinderea continuă a echipei locale, PER plănuieşte, pentru anul acesta, relocarea sediului într-o nouă clădire de birouri din Cluj, Vivido Business Center (VBC). Inițial, Porsche România avea sediul din Cluj-Napoca în clădirea Vitrina Business Center, pe strada Constantin Brâncuși. 

Proiectul de birouri Vivido este dezvoltat de compania Hexagon, controlată de Florin Mariş şi Raul Ciurtin, fost acţionar al producătorului de lactate Albalact. PER, care a deschis în 2016 un centru de dezvoltare la Cluj, a închiriat patru etaje în Vivido, pe o suprafață de 3.500 mp. Primii 2.200 mp vor fi preluați în curând, iar 1.300, în anul 2020. Tranzacția a fost încheiată de brokerul imobiliar Coldwell Banker Transilvania.

Noile clădiri de pe str. A. Vaida Voevod sunt concepute de arhitecții Adrian Borda și Voicu Bozac ca un asamblu situat în jurul unui spațiu central verde, fără circulații auto. Accesul în incintă se realizează printr-un pasaj pietonal, disponibil pentru vehicule doar în situații de urgență.

Unul dintre corpuri este destinat exclusiv birourilor, iar celălalt, locuirii colective, cu 200 de apartamente. PER Cluj este controlată de Porsche Engineering Group, fiind parte integrantă a reţelei globale a companiei germane. Porsche Group este deţinut de constructorul de automobile sport cu sediul în Stuttgart.

Comenteaza