Plexus Corporation dă Clujul pe Oradea

Plexus Corporation dă Clujul pe Oradea
Grupul american Plexus Corporation va investi până la 30 de milioane de dolari într-o unitate de producţie la Oradea.
Conducerea Plexus Corporation, grup specializat în producerea de componente pentru industria de telecomunicaţii şi de apărare, a anunţat că îşi va extinde activitatea din România prin construirea unei fabrici la Oradea, informează Marketwatch.com. În urma acordului semnat cu autorităţile locale, Plexus va investi între 25 şi 30 de milioane de dolari într-o unitate de producţie pe 15-20.000 mp, localizată în parcul industrial Eurobusiness din Oradea. În total, Plexus ar ocupa 90.000 mp.

“Clienţii noştri continuă să arate o cerere în creştere pentru acest tip de servicii în regiune încă de când am început operaţiunile, în februarie 2009, cu o unitate închiriată în Oradea. Cuplată cu serviciile noastre de design din Livingston şi fabrica din Kelso (Scoţia), această investiţie de la Oradea ne permite să completăm livrarea de produse către clienţii din regiunea europeană”, a declarat Steve Frisch, preşedinte regional pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Construcţia noii unităţi ar urma să înceapă anul viitor.

Compania a demarat recrutarea de personal, având în vedere că va avea nevoie de 500 de angajaţi. Prin mărirea capacităţii de producţie din Europa, firma americană renunţă pe moment la planurile de dezvoltare în China. Plexus a ales Oradea după ce multă vreme a analizat posibilitatea venirii la Cluj. După ce Nokia s-a instalat în parcul industrial Tetarom III din Cluj, investiţiile Plexus şi Marcegaglia (lider mondial în transformarea oţelului), estimate în 2008 la 200 de milioane de euro, erau văzute ca sigure, însă după apariţia crizei nu s-au mai realizat. Iniţial, Plexus ar fi trebuit să investească în România 150 de milioane de euro.

Comenteaza