Plecarea angajaţilor de top ameninţă firmele

Plecarea angajaţilor de top ameninţă firmele
Redresarea situaţiei economice din România ar putea aduce turbulenţe puternice în sectorul resurselor umane. Aceasta este concluzia unui seminar în resurse umane care a avut loc astăzi la Cluj.
Majoritatea patronilor din firmele clujene nu comunică aşa cum ar trebui cu departamentele de resurse umane, iar în foarte multe cazuri aceste departamente lipsesc cu desăvârşire. Deşi în momentul de faţă consecinţele acestei situaţii nu sunt vizibile, după trecerea crizei specialiştii spun că ne-am putea confrunta cu schimbări puternice pe piaţa muncii.

"În momentul în care oportunităţile se vor relansa, se vor redeschide, oamenii vor migra spre alte firme. România este un colţ de lume în care foarte mulţi au interese. Şi vor veni, vor veni alţii şi vor deschide alte drumuri, alte uşi pentru cei gata pregătiţi. Şi va fi o o migraţie a forţei de muncă supercalificată către noii veniţi”, a declarat Nicoleta Sălăjan, director de resurse umane în cadrul Holcim România, cu ocazia simpozionului “Resursele umane- încotro?", organizat de compania Danis Consulting.

Potrivit participanţilor prezenţi la simpozionul Danis Consulting, care a reunit manageri de resurse umane din cele mai importante companii de pe piaţa clujeană, la ora actuală în general firmele multinaţionale îşi permit să investească în pregătirea angajaţilor şi în departamentele de resurse umane.
Comenteaza