Pleacă Blue Air, vine TAROM. Clujul va avea din nou zbor de Iași. Cât costă biletul

Pleacă Blue Air, vine TAROM. Clujul va avea din nou zbor de Iași. Cât costă biletul

Compania națională de stat TAROM va opera din 11 iunie zboruri interne pe ruta Cluj-Napoca – Iași. La începutul acestui an Blue Air a renunțat la traseul Timișoara – Iași via Cluj, dând vina pe administrația aeroportului bănățean.  

"TAROM are deja o reputație, construită istoric, în a uni destinațiile românilor de pretutindeni. Prin deschiderea zborului direct Cluj - Iași nu numai că legăm Ardealul de Moldova, dar reușim, încă o dată, să confirmăm că Tarom este compania care unește România. Avem așteptări mari, inclusiv de la această cursă.

Ne adresăm unui pol de public consistent, compus din oameni de afaceri, studenți, profesori universitari și nu numai. Fiecare pasager poate avea certitudinea că în mai puțin de o oră și jumătate va traversa România, în deplină siguranță. Mulţumim în mod special partenerilor noştri de la Aeroportul Internaţional Iaşi şi Aeroportul Internaţional Cluj”, a declarat directorul general al TAROM, Werner-Wilhelm Wolff.

Ruta Iaşi - Cluj - Iaşi va avea trei frecvenţe săptămânale în zilele de luni, miercuri şi vineri. Biletele vor avea un preț de pornire de 20 de euro pe sens, respectiv de 40 de euro, cu toate taxele incluse, de pe site-ul companiei sau agenţiile partenere. Pasagerii vor beneficia de bagaj de cală de 23 kg și de un bagaj de mână de 10 kg la clasa economic, check-in gratuit, catering la bord, însoțit de răcoritoare și ceai sau cafea.

Blue Air, "sabotată" la Timișoara

Compania privată Blue Air a renunțat din 17 februarie la zborurile pe ruta Iași – Cluj-Napoca – Timișoara, motivând că decizia vine ca urmare a unor fricțiuni de la Aeroportul Timișoara și din cauza faptului că operatorii din România nu sunt doriți pe aeroporturi.

Aeroportul Timișoara a replicat că Blue Air a primit aceleași prețuri ca orice altă companie aeriană care operează pe această aerogară. Avioanele Timișoara – Cluj – Iași au fost lansate din 1 octombrie 2016, dar nu au fost întotdeauna pline.

Comenteaza