Platforma Carbochim din Cluj-Napoca, scoasă la vânzare pe zeci de milioane de euro. Zonă vânată de dezvoltatorii imobiliari

Platforma Carbochim din Cluj-Napoca, scoasă la vânzare pe zeci de milioane de euro. Zonă vânată de dezvoltatorii imobiliari

Adunarea Generală a Acționarilor companiei clujene Carbochim a aprobat vânzarea sediului actual constând într-un teren de peste 120.000 mp și mai multe clădiri, amplasate în piața 1 Mai din Cluj-Napoca, o zonă de interes pentru dezvoltatorii imobiliari. 

Acționarii Carbochim au decis vânzarea platformei companiei controlate de Iulian Dascălu, cu un preț de minimum 41,5 milioane de euro. Sediul actual constă într-un teren de peste 120.000 mp și mai multe clădiri, amplasate în piața 1 Mai din Cluj-Napoca, zonă fierbinte pentru dezvoltatorii imobiliari.

Carbo Europe a preluat Carbochim în 2020 și toată lumea aștepta să vadă care va fi soarta companiei după tranzacție. Platforma de circa 120.000 mp e compusă din mai multe parcele, cea mai mare de circa 51.000 mp, și clădirile aferente.

Adunarea Generală a Acționarilor Carbochim a decis și mutarea fabricii într-un imobil pe care se vor plăti maximum 3,5 milioane de euro în Cluj-Napoca, pentru a-și continua activitatea. Potrivit deciziei AGA Carbochim, imobilele vor putea fi vândute integral sau parțial inclusiv dezmembrate.

Prețul de 345 euro/mp, ar duce platforma Carbochim la o valoare de minimum 41,5 milioane de euro de plată pentru viitorul cumpărător, una dintre cele mai mari tranzacții cu terenuri din România acestei perioade.

Mai multe detalii, pe economedia.ro.

Comenteaza