Pizza originală italiană la Capriccio

Pizza originală italiană la Capriccio
Cel mai bun pizzar din Cluj, absolvent al unei academii de elită italiene, Septimiu Şuşman, pregăteşte pizza şi paste din ingrediente special aduse din Italia la Pizzeria Capriccio de pe strada Horea.
 „Am lucrat la Restaurantul Da Antimo care a fost deschis în 1957 şi unde s-au format mare parte din bucătarii italieni pentru că este şi o academie”, a povestit bucătarul Septimiu „Sebastian” Şuşman. Acesta a lucrat la restaurantul din oraşul Porto Cesaro timp de opt ani, perioadă în care a învăţat să gătească pizza şi paste după reţete tipic italiene. „ Noi încercăm să promovăm peştele, fructele de mare, mâncarea originală, mâncarea sănătoasă aşa cum se gătea acum 40 de ani”, a povestit bucătarul.

El şi-a construit la Pizzeria Capriccio un cuptor special pentru a coace pizza întocmai ca la Restaurantul Da Antimo:

„Am o vatră din cărămidă care lasă pizza să respire. Secretul pizzei e în cuptor şi în mâna pizzarului”, a povestit Şuşman.

În meniul restaurantul Capriccio se pot găsi mâncăruri realizate cu ingrediente aduse special din Italia - muşchi de vită pe pat de ţelină, biban în sare sau la cuptor, tagliatelle Capriccio, tagliatelle cu hribi, panna prosciutto, spaghete cu fructe de mare, pizza Capriccio, pizza cu fructe de mare sau pizza lardo e radichio.
Comenteaza