Piaţa auto nu dă semne de revenire VIDEO

Piaţa auto nu dă semne de revenire VIDEO
Desi taxa auto a fost amanata cu un an, cei care vor sa isi vanda masina nu au mare succes. Oferta este mult mai mare decat cererea, iar asta ii face pe multi sa lase la pret, dar tot degeaba. Proprietarii de masini stau luni intregi pana gasesc un cumparator. In primele luni ale acestui an, vanzarile la masinile second au scazut cu 40 la suta fata de acceasi perioada a anului trecut.

Să luăm ca exemplu această maşină din anul 2008. Proprietarul o vinde cu puţin peste 6000 de euro, însă clienţii nu se înghesuiesc să o cumpere... din cauză că nu sunt bani. Acum 2, 3 ani s-ar fi vândut din prima săptămână.

Deşi noua taxă de poluare a fost amânată, piaţa maşinilor second hand stagnează în continuare. Clinetii nu sunt dispusi sa dea mai mult de 7000 de euro pentru o masina second hand.

Clienţii caută maşini cât mai ieftine şi cât mai noi. În acelaşi timp, maşinile ieftine sunt privite cu neîncredere. Chiar dacă exteriorul arată bine, clienţii bănuiesc că odată ce le cumpără vor sta cu ele mai mult în service, decât pe şosele.

Reporter: Andreea Popa
Operator: Călin Fedeleş

Comenteaza