Persoanele fizice cu credite, amânate cu până la trei rate la BT

Persoanele fizice cu credite, amânate cu până la trei rate la BT

Cea mai mare bancă de pe piaţa românească a decis să dea posibilitatea clienţilor persoane fizice afectate de criza coronavirus să amâne până la trei rate pentru credite.

„Clienţii care au dificultăţi temporare la plata ratelor - fie de natură medicală, carantină, izolare, fie din cauza situaţiei economico-financiare conjuncturale - sunt îndrumaţi să contacteze banca pentru identificarea soluţiei potrivite. Facilităţile se aplică la solicitarea clienţilor afectaţi de actualul context”, a transmis Banca Transilvania (BT) Cluj.

Din punct de vedere operaţional, implementarea soluţiilor de amânare prevede prelungirea perioadei de creditare, fără niciun fel de costuri suplimentare, cu numărul de luni aferent, conform ZF. Excepţie este creditul Prima Casă, unde amânarea înseamnă redistribuirea ratelor lunare amânate pe perioada rămasă de creditare, în contextul actual al legislaţiei.

Banca a pregătit fluxuri de lucru care să elimine deplasarea clienţilor la bancă. Săptămâna trecută BT a anunţat prelungirea perioadei de graţie pentru clienţii cu carduri de credit. Astfel, pentru cei peste 500.000 de posesori de carduri de credit s-a prelungit perioada de graţie până în 25 mai. Clienţii nu au nicio obligaţie de plată în martie şi aprilie, prima fiind în luna mai 2020.

BT a început preluarea solicitărilor de amânare la plata ratelor pentru clienţii credite imobiliare care au dificultăţi financiare cauzate de actualul context. Pentru clienţii companii, BT a decis reducerea ratelor de credit pentru următoarele 6 luni, până la 100% din aceste rate, unde se justifică şi analizând impactul.

Comenteaza