Pensionarul Trump ia mai puţin decât cel care încasează cea mai mare pensie din România

Pensionarul Trump ia mai puţin decât cel care încasează cea mai mare pensie din România
| Foto: The Sun

Cine să mai creadă că pensionarii din România o duc rău? Cel puţin un pensionar din România îl devansează pe fostul preşedinte american Donald Trump la pensia de drept lunară.

Fostul preşedinte american Donald Trump are dreptul de a încasa aşa-numita pensie pentru foştii preşedinţi, în valoare de 221.400 de dolari pe an, adică 18.450 de dolari pe lună, ceea ce îl poziţionează mai jos decât cel mai bine plătit pensionar din România.

Cea mai mare pensie din România este de 78.634 de lei pe lună, adică peste 19.600 de dolari, conform declaraţiilor lansate la începutul anului de Raluca Turcan, ministrul Muncii, transmite ZF. 

Pe lângă această pensie de peste 200.000 de dolari, Trump va mai avea o serie de beneficii substanțiale - decontarea călătoriilor, spații de birouri și bani pentru plata angajaților personali, sumă ce poate depăși 1 milion de dolari.

Însă Trump ar putea să nu aibă ocazia să se atingă de aceste drepturi și avantaje acordate foștilor președinți, în cazul în care va fi condamnat de Senatul american, în procesul de destituire pornit în urmă cu o săptămână. În cazul lui Trump, condamnarea nu îl va înlătura din funcție, deoarece mandatul său s-a terminat înainte să fie judecat, însă va rămâne fără pensia de fost președinte și restul beneficiilor care i s-ar cuveni.

Însă mulți experți în legislația americană susțin că înlăturarea beneficiilor de fost președinte este dificilă și Trump le-ar putea păstra chiar dacă Senatul îl va condamna.

Comenteaza