Parlamentul se va reuni miercuri pentru a reexamina legea bugetului

Parlamentul se va reuni miercuri pentru a reexamina legea bugetului

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că "teoretic" miercuri ar trebui să aibă loc o şedinţă a plenului reunit al Parlamentului "pentru a-i trimite din nou bugetul leneşului de la Cotroceni, poate găseşte pe cineva să-i ia mâna să semneze".

Întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută duminică care va fi comportamentul parlamentarilor PSD la moţiunea împotriva ministrului Justiţiei, Dragnea a spus că mai este timp, întrucât încă nu s-a stabilit ziua când se va vota, potrivit news.ro.

"Teoretic, miercuri ar trebui să avem plen reunit, pentru a-i trimite din nou bugetul leneşului de la Cotroceni, poate găseşte pe cineva să-i ia mâna să semneze", a replicat Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea declara, sâmbătă, la Slobozia, că ”bugetul a fost construit foarte bine şi foarte riguros” şi nu este nevoie de modificări aşa cum a cerut preşedintele Klaus Iohannis. Dragnea anunţa că, dacă Guvernul va adopta o ordonanţă pentru aprobarea plafoanelor, săptămâna viitoare va fi aprobat şi retrimis la Cotroceni bugetul pentru anul 2019.

El preciza că, dacă Guvernul nu adoptă ordonanţa respectivă, atunci o să se întârzie.

”Dar eu sper ca Guvernul României să îşi dorească să aibă bugetul cât mai repede aprobat şi în vigoare ca să se implementeze”, spunea liderul social-democrat.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Parlamentului cererea de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019, apreciind că acest lucru este necesar întrucât alocarea resurselor bugetare este, pe de o parte, fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu a explicat, vineri, într-o declaraţie susţinută la Cotroceni, că veniturile din bugetul pe 2019 sunt supraevaluate, iar cheltuielile sunt subevaluate şi că cifrele arată că banii din buget nu asigură plata tuturor pensiilor.

În replică, PSD a transmis că preşedintele Klaus Iohannis ”nu înţelege economie” şi a plecat într-o minivacanţă de weekend, trimiţându-şi consilierul economic să vorbească, din nou, despre lipsa banilor.

Curtea Constituţională a respins, miercuri, obiecţia de neconstituţionalitate ridicată de preşedintele Klaus Iohannis împotriva legii bugetului de stat pe 2019. În schimb, CCR a admis obiecţia şefului statului privind legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Comenteaza