Parcul industrial de la Gilău va costa 14 milioane de euro

Parcul industrial de la Gilău va costa 14 milioane de euro

Primii chiriași ai Urbano Cluj Vest (UCV) au primit acces anticipat în parcul industrial-logistic și urmează să devină operaționali din luna mai.

„Criza acută în care ne aflăm evidențiază două dintre nevoile de bază ale țării noastre: un sistem de sănătate funcțional și o infrastructură modernă. Creșterea producției interne și investițiile în infrastructură sunt soluții pentru a menține și genera noi locuri de muncă, susținând astfel o creștere economică durabilă.

În acest context global, pe lângă standardele Inspectoratului pentru Situații de Urgență și de mediu, devin din ce în ce mai evidente nevoile unor spații cu fluxuri bine definite și controlate, care să ofere condiții optime pentru securitatea resursei umane și mărfurilor”, a declarat Daniel Paraschiv, cofondator al Urbano Parks.

Dezvoltatorul a precizat că lucrările de construcție sunt în grafic, cu 95% implementat din faza I și partea de infrastructură a parcului, instalații interioare și finisaje de birouri în curs de finalizare. Din faza II s-au încheiat lucrările la montarea structurii de prefabricate și acoperișului. În funcție de ritmul de închiriere a spațiilor se va demara faza III, primii chiriași începând să opereze din luna mai.

„Ne focusăm pe o coordonare eficientă a activităților, între specialități, pentru a limita la minimum interacțiunea între echipe. În această perioadă, dificilă pentru noi toți, pe lângă faptul că punem la dispoziție măști de protecție și dezinfectanți, pentru toți subcontractorii, ne asigurăm că mesele de prânz sunt servite la șantier, evitând astfel orice contact cu persoanele sau spațiile cu risc de contaminare.

Ne-am asumat costurile suplimentare aferente, am continuat lucrările în același ritm susținut și am reușit să păstrăm locurile de muncă de pe șantier, fără a afecta activitatea subcontractorilor sau termenele de predare agreate”, spune Paraschiv.

Una dintre companiile care au primit deja acces în spațiu pentru a se instala și care vor începe să opereze în parc este Schuller Eh’klar România. “Beneficiem inclusiv de un spațiu de depozitare cu stingere incendiu cu gaz inert și de toate certificările necesare funcționării” a declarat Janos Tamas, director general al companiei.

Parcul este construit cu materiale ce reduc impactul asupra mediului înconjurător, fiind încadrat în clasa A. Cei 8.500 mp construiți vor găzdui spații de birouri, tehnice și sanitare, cu o valoare estimată pentru întregul proiect de 14 milioane de euro. Acum mai sunt disponibile două module de 2.000 mp fiecare.

Depozitul logistic este situat lângă nodul Gilău al Autostrăzii Transilvania. Parcul va avea o suprafață construită de 24.500 mp și 5 ha totală. Spațiile parcului industrial variază între 1.150 mp și 7.488 mp. Există și opțiunea ca dezvoltatorul să finanțeze personalizările sau dotările suplimentare față de nivelul de specificație tehnică standard, cu amortizare în perioada contractuală de închiriere.

Brandul Urbano Parks aparține companiei clujene Altrade Com. Proiectul este finanțat de Banca Transilvania și conceput de Progis Consulting, fiind executat de companiile ASA Cons, Kemp, Hormann și City Group.

Asociații UCV sunt oamenii de afaceri clujeni Mircea Vasile Ilea (46,5%) și Alexandru Paul Șerban (46,5%), alături gălățeanul Daniel Paraschiv (7%). Ilea este unul dintre fondatorii fostei companii clujene de TV cablu Seltron. El figurează ca acționar sau administrator la peste 30 de societăți din Transilvania, 

Comenteaza