Paradoxul IT-ului din Cluj. De 10 ani Pitech Plus lucrează doar pentru alte țări

Paradoxul IT-ului din Cluj. De 10 ani Pitech Plus lucrează doar pentru alte țări
Motorul dezvoltării pentru compania clujeană îl reprezintă contractele externe | Foto: Pitech+

Compania clujeană de tehnologia informației și-a propus ca de anul viitor să atace și piața din România deoarece consideră că acum țara noastră este pregătită pentru proiecte de transformare de business și dezvoltarea soluțiilor de automatizare.

“Ne propunem o creștere a numărului de angajați cu 20% în 2019. Proiectele au devenit din ce în ce mai complexe, motiv pentru care dorim să extindem echipele cu oameni cât mai bine pregătiți. Am planificat introducerea a două noi tipuri de servicii în portofoliu pentru a acoperi cât mai mult din ciclul de viață al soluțiilor pe care le dezvoltăm și pentru a fi pregătiți să livrăm servicii complete, de la consultanță de business, livrare de soluții tehnice și managementul aplicațiilor”, spune Bogdan Herea, fondatorul companiei.

Pitech Plus încheie anul cu afaceri de 9 milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2017, după o creștere semnificativă în 2018 a activității din Marea Britanie. Compania și-a axat activitatea pe vânzări online, soluții digitale pentru industria ospitalieră, pentru domeniile financiar și asigurări, pentru segmentele auto și mobilitate urbană și divertisment, în 2019 urmând să adauge două noi tipuri de servicii: transformare și automatizare de business și managementul aplicațiilor.

Pitech Plus are 270 de angajați în centrele de dezvoltare din Cluj și Târgu-Mureș din care coordonează activitatea la nivel internațional. Creșterea numărului de salariați urmează tendința pieței forței de muncă din Cluj, unde industria IT are o dezvoltare accelerată. Față de 2011, numărul companiilor de IT s-a dublat, 1.240 desfășurându-și activitatea în domeniu: 1 din 10 salariați clujeni lucrează în acest sector.

Acum Pitech Plus își desfășoară activitatea exclusiv pentru piețele din Franța, Elveția, Germania, Marea Britanie, SUA, urmând să își extindă activitatea în țările scandinave și în România. În 2018 compania a finalizat achiziția MindMagnet, unul dintre principalii furnizori de soluții Magento din România, adăugând o nouă funcție de consultanță și management de proiect cu expertiza complementară a platformei pentru comerțul electronic.

PitechPlus are 36 de clienți activi, din industrii precum auto, comerț, sectorul guvernamental și bancar. Compania vizează în 2019 creșterea numărului de clienți, diversificarea portofoliului prin adăugarea de noi arii de expertiză. Principalii jucători IT din piața clujeană sunt Endava (cotă de piață 12,01%), Softvision (7%), NTT DATA românia (6,28%), Betfair (4,86%) și Iquest Technologies (4,74%), conform Termene.ro.

Comenteaza