Pantelimon, DRDP, se disculpă cu privire la costurile exorbitante ale "centurii de diamant": "e mai ieftină decât autostrada" VIDEO

Pantelimon, DRDP, se disculpă cu privire la costurile exorbitante ale
Costurile pe kilometru, pentru centura Clujului între Vâlcele şi Apahida, costă 6,6 milioane de euro, puţin sub preţul pe kilometru pentru autostrăzi, spune azi şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Ion Pantelimon.

„Costurile pe kilometru per total pe centură, cu toate viaductele, pasajele, cu cedări şi consolidări, sunt de 6,6 milioane de euro", a spus Pantelimon. Acesta adaugă că pe tronsonul de pe valea Someşului costurile au ajuns la 2,3 - 2,4 milioane de euro. „Ştim să facem un kilometru şi cu 2 milioane de euro, dar costurile puteau fi diminuate cu cel puţin 35% dacă lucrările se desfăşurau din 2007, când s-a obţinut Hotărârea de Guvern pentru exproprieri. În 2007 s-a ridicat autorizaţia de construcţie, pentru că în zona respectivă se extindea aeroportul şi s-a realizat un proiect pentru autostrada urbană, care se termina la Jucu, în câmp. Autostrada urbană ar fi urmat să coste 23,6 milioane de euro pentru fiecare kilometru şi urma să facă legătura între aeroportul din Cluj-Napoca şi fabrica de telefoane mobile Nokia din Jucu.

Comenteaza