Pandemia a "furat" Eximtur două treimi din afacere

Pandemia a "furat" Eximtur două treimi din afacere

Veniturile operatorului clujean de turism Eximtur au scăzut anul trecut cu 64%, pe fondul restricțiilor de mobilitate cauzate de pandemia de coronvirus.

Compania de turism a avut venituri de 9,5 milioane de lei în 2020, în scădere cu 64%. Aceasta a fost nevoită să returneze turiştilor 9 milioane de lei anul trecut, în contextul în care au existat anulări ale vacanţelor. „Anul 2021 a început cu un interes crescut din partea turiştilor de a călători“, au menționat reprezentanții companiei, conform ZF

În toamna anului trecut, Eximtur şi-a închis agenția din reședința de județ a Mureșului. În perioada crizei pandemice, Eximtur, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa agenţiilor de turism, a decis să închidă opt din cele 22 de puncte de lucru, printre care și cel din Târgu-Mureş.

Conform Ministerului Economiei, în perioada aprilie-iulie au fost radiate la cererea operatorilor 38 de agenții de turism sau punctele lor de lucru ca urmare a scăderii vânzărilor cu peste 90% din timpul stării de urgență.

Prima agenție Eximtur din Târgu-Mureș a fost deschisă în 2012, sub franciză, fiind operată de Promo Tours, care şi-a încheiat activitatea în 2015, ulterior, în decembrie 2018, fiind deschisă agenția proprie (înregistrată ca punct de lucru) din Piața Victoriei (incinta Mall Romarta), ea fiind radiată la cererea operatorului, în aprilie 2020.

Rețeaua Eximtur era formată din 15 de agenții de călătorie, nouă proprii și șase francizate, în 11 orașe din țară (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Suceava, Constanța, Iași, Mediaș, Alba Iulia, Hunedoara și Reșița).

loading...
Comenteaza