Pacienții cronici vor fi transportați gratuit la spital cu Uber în Cluj

Pacienții cronici vor fi transportați gratuit la spital cu Uber în Cluj

Persoanele care suferă de afecțiuni cronice nevoite să își continue tratamentul în spital la Cluj-Napoca vor beneficia de gratuitate pe perioada stării de urgență.

Producătorul farmaceutic Roche România, Asociația Pacienților cu Boli Cronice din România (APCR) și Uber au lansat o inițiativă caritabilă în sprijinul bolnavilor cronici, care au nevoie să ajungă în mai multă siguranță la spital.

Prin inițiativă se va asigura transportul gratuit, din 20 aprilie, către și de la 32 de spitale din Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara pentru pacienții ce suferă de afecțiuni oncologice și hematologice, hemofilie, scleroză multiplă sau fibroză pulmonară idiopatică și care sunt nevoiți să își continue tratamentul în spital, pe perioada stării de urgență.

Serviciul este disponibil doar pe raza acestor orașe și nu include transportul în afara localităților. Roche România acoperă costul curselor, iar Uber România contribuie cu 25% din valoarea acestora.

”Instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre, din cauza pandemiei globale cu COVID-19, vine cu o serie de restricții severe de deplasare pentru toate categoriile de persoane. Pacienții cu boli cronice nu au însă de ales. Ei trebuie să își continue tratamentele în spitale și, din păcate, sunt extrem de vulnerabili.

Din cauza imunității scăzute, au un risc mai mare de infectare cu Covid-19. Prin această campanie, încercam să îi ajutăm să evite pe cât posibil mijloacele de transport aglomerate, o măsură atât de necesară în vremurile dificile pe care le trăim”, a declarat Cezar Irimia, președintele APCR.

Cei ce vor să beneficieze de acest serviciu gratuit trebuie să își instaleze aplicația Uber pe telefon. Apoi sunt invitați sa apeleze call center-ul APCR pentru a afla cum pot beneficia de ofertă. Serviciul de transport gratuit este oferit doar pacienţilor care au o programare la tratament, ce nu poate fi amânată sau o urgenţă medicală ce necesită neapărat deplasarea la spital.

 

Comenteaza