Ordonanţa privind majorarea salariilor bugetarilor ar putea fi aprobată săptămâna viitoare. Sporurile, discutate separat

Ordonanţa privind majorarea salariilor bugetarilor ar putea fi aprobată săptămâna viitoare. Sporurile, discutate separat
| Foto: Arhiva

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, joi, la Guvern, că Ordonanţa privind majorarea salariilor bugetarilor cu un sfert din diferența până la grila din 2022 ar putea fi aprobată săptămâna viitoare iar măsurile privind sporurile vor fi analizate separat.

„Am făcut Legea bugetului de stat, am venit în faţa dumneavoastră şi am spus că dăm la zona bugetară doar pentru două familii ocupaţionale - Sănătate şi Educaţie - şi că pentru celelalte familii ocupaţionale, în funcţie de cum evoluează execuţia bugetară, vom încerca la jumătatea anului să venim cu noi măsuri. S-a venit cu această propunere ca toate familiile ocupaţionale care aveau o diferenţă de grilă până în 2022 să primească acest 1/4 şi în direcţia aceasta vom merge. Cred că Ordonanţa va fi aprobată săptămâna viitoare. Restul de măsuri privind sporurile a rămas să fie analizate separat şi să se vină, totuşi, cu o abordare integrată la nivel de întreg aparat bugetar pentru a nu crea noi inechităţi. Sporurile sunt mai sensibile decât salariul de bază... La acest moment decizia a fost ca recuperarea să fie de doar 1/4 la cei care au înregistrat diferenţe faţă de grila 2022”, a menţionat Câciu, conform Agerpres.

Ministrul de resort a susţinut că atacarea la Curtea Constituţională de către USR a a Legii privind salarizarea bugetarilor a dus la amânarea aplicării prevederilor asumate de către actualul Guvern.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza